На деяких українців очікує збільшення витрат на громадський транспорт. З 1 жовтня розпочне діяти новий тариф на проїзд у тролейбусах.

Подорожчання міського транспорту очікується у Кременчуці, що на Полтавщині. Про це інформує місцеве видання "Кременчуцька газета".

Тролейбус. Фото: скрін youtube

Повідомляють, що на засідання виконкому виносять проєкт рішення, згідно з яким пропонується встановити нові тарифи для Кременчуцького тролейбусного управління на перевезення пасажирів.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку

Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Показати ще

За інформацією, вартість проїзду у тролейбусі планують підняти до 12 гривень за одну поїздку. Крім того, буде підвищено вартість місячних проїзних квитків, зокрема:

  • учнівський – 200 гривень;
  • студентський – 230 гривень;
  • для громадян – 600 гривень;
  • для підприємств, організацій – 1000 гривень;
  • комбіновані для населення (тролейбус-автобус) – 800 грн.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Однією з причин перегляду тарифу є підвищення цін на електричну енергію. Перевезення пасажирів у міських тролейбусах буде здійснюватись за новою ціною вже з 1 жовтня 2024 року.

Зазначимо, що з травня 2022 року вартість проїзду в комунальних тролейбусах міста становить 10 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, економічно обґрунтований тариф на громадський транспорт: де в Україні подорожчає проїзд.

Також наш портал інформував, безкоштовний проїзд, пільги на комуналку та юридичну допомогу: що мають знати українські пенсіонери.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього.