Багато українців опинилися у складних життєвих обставинах і не спроможні повною мірою оплачувати комунальні послуги. Через це активно накопичуються борги, за які передбачено суворі санкції. Чи можуть відібрати житло за несплату комуналки, йдеться у матеріалі порталу "На пенсії".

Згідно з Конституцією України, нікого не можна позбавити житла примусово без відповідного рішення суду. Тобто комунальні підприємства не мають права виселяти мешканців, обмежувати доступ до їхніх будинків чи загрожувати виселенням за борги.

Борги за комуналку. Фото: скрін youtube

Якщо домогосподарство накопичило значний борг, то комунальники мають право тимчасово припинити надання послуг, попередньо проінформувавши боржника.

Якщо борг не сплачується, то комунальне підприємство може піти на наступний крок – подати на боржника до суду. Далі інформація передається до виконавчої служби, яка може накласти арешт на рахунки та примусово стягнути борг.

Популярні новини зараз

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Конфіскація квартири або будинку допускається тільки в тому випадку, якщо людина не має жодного іншого майна, яке могло б покрити суму заборгованості. При цьому заарештувати єдине місце проживання боржника можуть, якщо сума боргу перевищує 160 тисяч гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не платиш за комуналку – ходи пішки: у боржників можуть забрати автомобілі.

Також наш портал інформував, як уникнути відключення води за наявності обов'язку: українцям дають шанс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, збільшать тариф і запровадять додатковий платіж: осіння комуналка забере останні заначки.