Деякі українці мають унікальну нагоду платити за житлово-комунальні послуги на 25% менше. Кому надається така знижка, йдеться у матеріалі юристів системи безоплатної правничої допомоги (БПД).

Пільга на комунальні послуги у розмірі 25% надається дітям війни. Згідно з урядовою постановою №389 від 4 червня 2015 року, громадяни мають право на пільги на оплату різних видів комунальних послуг.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

На які послуги поширюється знижка:

  • водопостачання та водовідведення;
  • гаряча вода;
  • опалення;
  • електроенергія;
  • природний газ;
  • вивезення побутових відходів;
  • управління багатоквартирним будинком.

Крім того, пільга покриває витрати на купівлю твердого пічного палива чи зрідженого газу.

Популярні новини зараз

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення

Запас продуктів на кілька місяців: що купити в умовах війни

В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення

Показати ще

Оплата комуналки. Фото: скрін youtube

Пільга надається відповідній категорії громадян за умови, що сукупний дохід домогосподарства не перевищує 4,24 тисячі гривень. Відповідну заяву необхідно подати до органів Пенсійного фонду.

Статус "дитина війни" надається особам, які постраждали внаслідок ведення бойових дій. Зазначається, що отримати цей статус можна і після 18 років, якщо станом на 22.02.2022 особа була неповнолітньою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці стають жертвами шантажу та відключень: ЖКС та приватники ведуть бій за платіжки "більше".

Також наш портал інформував, про "комуналку" забудете до весни: українцям допоможуть у опалювальний період – дадуть гроші та паливо.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, з квитанціями повна несподіванка: українцям розповіли про комуналку, ви робили неправильно.