До кінця 2024 року деякі літні українці з мінімальними пенсіями зможуть отримати доплату у розмірі 889 гривень. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Доплати передбачені у рамках програми Всесвітньої продовольчої програми ООН. До кінця 2024 року їх зможуть отримувати пенсіонери, які мешкають на територіях, де ведуться активні бойові дії.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Загалом програма підтримки реалізується у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Критерії отримання доплати:

Популярні новини зараз

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ

Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Показати ще
  • пенсіонер не отримував після 1 березня 2023 року виплати ВПО чи допомогу від міжнародних організацій;
  • особа має пенсію менше ніж 3250 гривень.

Людина, яка отримує пенсію. Фото: youtube

Розмір надбавки – різниця між встановленою сумою 3250 гривень та розміром пенсії. Відтак кожному пенсіонеру її розраховують індивідуально.

Наприклад, якщо літній українець має право на доплату від ООН та отримує мінімальну основну пенсію у розмірі 2361 гривня, то він може отримувати щомісячну доплату 889 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд попередив пенсіонерів про важливе нововведення: стосується кожного отримувача виплат.

Також наш портал інформував, ціни підскочили, ще й без пенсій залишитеся: Пенсійний фонд попередив літніх українців про карти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, співробітники Пенсійного фонду довели хворого клієнта до краю: вривалися в квартиру і допитували колег.