Деяким внутрішньо переміщеним особам (ВПО) доведеться повернути отриману фінансову допомогу, якщо їхній сукупний дохід перевищить певний рівень. Про це повідомив народний депутат України Михайло Цимбалюк, який є заступником голови комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Він сказав, що якщо загальний дохід в родині буде більше ніж 9444 гривні на одну особу, то потрібно з'ясувати, з якого місяця відбувся ріст доходу. Саме з цього місяця державна допомога буде підлягати поверненню.

Грошова допомога ВПО. Фото: dengi

Наприклад, якщо дохід перевищив допустиму межу в червні, то допомогу за червень потрібно буде повернути. Це означає, що гроші, які були отримані від держави, необхідно буде компенсувати.

Проте Михайло Цимбалюк заспокоїв, що такі випадки будуть не масовими. За його словами, Міністерство соціальної політики вже має дані про місце роботи людини і її дохід, тому більшість переселенців не постраждають від цього нововведення.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Виплати ВПО, скріншот: YouTube

Депутат також зазначив, що в урядовій постанові не передбачено масового позбавлення ВПО цих коштів. Наразі це питання залишається відносним, і не варто викликати паніку серед переселенців.

Нагадаємо, 6 місяців безкоштовного житла: як заощадити

Раніше ми писали про те, що нададуть додаткову допомогу: кому надійдуть виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв, ВПО анонсували нову допомогу: значно полегшить тягар