В Україні змінилися ціни на курячі яйця, хліб та соняшникову олію. Частина продуктів подорожчала, але деякі трохи зменшилися у вартості. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

У великих торгових мережах відзначаються коливання ціни популярні продукти. Деякі позиції додали у ціні в середньому майже 10 гривень.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на яйця

Середня вартість курячих яєць "Квочка" зменшилася з 40,81 до 38,90 гривні за десяток. В той самий час яйця торгової марки "Ясенсвіт" подорожчали на 2 гривні – з 38,14 до 40,13 гривні за десяток.
Майже на 10 гривень збільшилася вартість великої упаковки яєць "Ясенсвіт" – до 122,20 гривні за 30 штук.

Ціни на яйця. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Ціни на хліб

Пшеничний хліб нарізка подешевшав у торговій мережі Megamarket – з 34,45 до 33,90 гривні за 650 грамів. Водночас хліб пшеничний "Цар Хліб" подорожчав більш як на 3 гривні у мережі Metro – до 33,81 гривні за 600 грамів.

Ціни на хліб. Фото: скрін Мінфін

Ціни на соняшникову олію

Соняшникова олія "Олейна" рафінована збільшилась у вартості з 58,41 до 60,02 гривні за 850 мл. На 1,7 гривні зменшився середній цінник олії "Щедрий Дар" - до 58,35 гривні за 850 мл.

Ціни на олію. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гаманці будуть пустіти зі швидкістю світла: прогноз цін на овочі в Україні.

Також наш портал інформував, щоб не "сушило" – потрібно 76 грн: супермаркети різко підняли ціни на мінералку, соки та газування.

Крім того, ми писали, ціни на груші та яблука: улюблені фрукти стають доступнішими.