Згідно з останніми даними Державного управління статистики, середня заробітна плата в Україні перевищує 20 000 гривень, при цьому найвищі зарплати отримують фахівці у сфері ІТ, телекомунікацій та фінансів, а найнижчі - працівники бібліотек, музеїв та освітніх установ.

Про це повідомляє ДніпроТВ.

Середньомісячна зарплата українців сягнула 20 964 грн, що є значним зростанням порівняно з минулим роком. Однак не всі помітили зміни у своїх доходах. Наприклад, Катерина, яка вже кілька років викладає англійську мову, не відчуває, що її зарплата зросла, оскільки її дохід залежить від кількості учнів і робочого часу.

Вчителька в порожньому класі, Известия

Експерти пов'язують зростання середньої зарплати з браком кваліфікованих кадрів. Втім, українці прагнуть збільшити свої доходи, але знайти високооплачувану роботу нелегко.

Популярні новини зараз

Хвиля подорожчання зачепила продукти першої необхідності: скільки зараз коштують популярні крупи та макарони

Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення

Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Гроші. Кадр з ютуба

Ринок праці стрімко розвивається, щодня створюється понад 1 500 нових робочих місць. Також зростає кількість робочих місць для чоловіків з гарантованим бронюванням.

Уряд передбачає подальше зростання середньої заробітної плати, яка, як очікується, перевищить 30 000 грн до 2026 року.

Раніше ми повідомляли, зарплати чиновників зросли на 50 тисяч гривень за літо, тепер оклад становитиме 70 % від зарплати, а премії 30%.

Які будуть зарплати військових та мобілізованих з 1 жовтня- більш детально на Знай.ua.

Нагадаємо, на вчителях економитимуть ще більше, нові зміни від уряду з 1 вересня, влада не надає пріоритету підтримці вчителів.