У Києві триває важлива ініціатива, спрямована на забезпечення безперебійної роботи світлофорів під час відключень електроенергії. Місто активно оснащує світлофори резервним живленням, щоб підтримувати безпеку дорожнього руху навіть за умов перебоїв у постачанні електрики. На сьогодні вже обладнано 145 світлофорних об'єктів, які можуть продовжувати функціонувати, навіть коли основне електропостачання відсутнє.

Керівник служби автоматизованого керування дорожнім рухом КП "Центр організації дорожнього руху" Дмитро Якубовський пояснив в ефірі телеканала "Київ24", що підприємство закуповує та встановлює спеціальні шафи резервного живлення для світлофорів.

Світлофори для велосипедистів, скріншот: YouTube

Ці шафи здатні забезпечити роботу світлофорів протягом 24 годин, залежно від складності об'єкта, що включає кількість світлофорів та наявність додаткового обладнання.

Зараз на різних етапах закупівлі перебуває ще близько 300 шаф резервного живлення, які планують встановити найближчим часом. Загалом у Києві на балансі знаходиться 738 світлофорів.

Популярні новини зараз

Тиск на гаманець стане нестерпним: подорожчає ще одна комунальна послуга

На опалення дадуть 16 тисяч: хто може отримати гроші

Пенсіонерам нарахують 292 гривні: хто отримає мізерний бонус

Повістки від ТЦК отримують заброньовані та з відстрочкою: що відбувається

Показати ще

Світлофор. Фото Freepik

Для того, щоб підключити всі ці об'єкти до резервного живлення, потрібно приблизно 500-550 шаф. Це пояснюється тим, що деякі світлофорні об'єкти можуть ділити спільні точки живлення, що дозволяє живити два або більше світлофорів від однієї шафи.

Нагадаємо, машини "спілкуватимуться" і рятуватимуть тисячі життів від ДТП: США впроваджує нову технологію

Раніше ми писали про те, що лише кілька причин: чому українці можуть їздити на червоне світло

Крім того, Знай.ua повідомляв, Київ витратить понад 10 млн на закупівлю "розумних світлофорів"