Українці, які мешкають у Польщі, можуть скористатися новою програмою. Місцева влада у кількох містах Польщі запровадила програму підтримки власників тварин під назвою «500 плюс», яка передбачає фінансову допомогу на ветеринарні процедури для домашніх улюбленців.

Програма діє у таких містах, як Варшава, Вроцлав, Познань та Люблін, і її мета — скорочення кількості безпритульних тварин, повідомляє Іnpoland.

Фінансування надається на такі процедури, як стерилізація собак і котів, однак для участі є певні вимоги. Тварина має бути старшою за 6 місяців та мати можливість перенести загальний наркоз. Однією з умов також є обов’язкове чипування, яке потрібно зробити до стерилізації.

Кіт з собакою в домі Фото: вільні джерела

Розмір допомоги може залежати від типу і розміру тварини. Наприклад, стерилізація кота коштує близько 100-150 злотих, а кішки — 200-300 злотих. Для собак процедура коштує дорожче. Проте у рамках програми власники зможуть отримати до 500 злотих на ці процедури.

Популярні новини зараз

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Жінки мають готуватися до мобілізації: застосування знайдуть усім - експерт

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна

Показати ще

Чипування, яке є обов'язковою умовою, коштує від 50 до 200 злотих залежно від типу чіпа та клініки. Термін подачі заявок встановлює місцева влада, однак більшість муніципалітетів приймають їх до кінця листопада.

Детальні умови програми можна знайти на офіційних сайтах органів місцевого самоврядування, а заявки зазвичай подаються через департамент з питань охорони навколишнього середовища. Це чудова можливість для власників тварин не тільки зекономити, але й зробити свій внесок у зменшення кількості безпритульних тварин у місті.

Нагадаємо, біженцям допоможуть розшукати зниклих родичів: що треба знати

Раніше ми розповідали, що на притулок можна не сподіватись: Польша кардинально змінює правила

Також, розкішні готелі та елітні авто: поляки обурені українськими ухилянтами