У багатоповерхівках Львова вже встановлено загальнобудинкові прилади обліку води, що створює проблеми для споживачів, особливо для тих, хто щомісяця подає показники своїх квартирних лічильників. Наприклад, пенсіонери Лілія та Мирон Підгірні скаржаться, що, незважаючи на те, що вони регулярно інформують водоканал про своє споживання, їх рахунки все ще містять надлишкові нарахування через відсутність показників від інших мешканців.

Лілія каже, що хоча їх реальне споживання води склало 8 кубометрів, до рахунку було додано ще 5 кубів, що викликало стурбованість, оскільки вони не можуть покривати витрати за інших. Пара зверталася до водоканалу, але ситуація залишалася без змін, а нарахування заборгованості та пені зберігалося. Про це пише портал Експрес.

Багатоповерховий будинок / фото: Instagram

Згідно з інформацією від водоканалу, контрольні показники мають зніматися щороку, але багато мешканців не бачили контролерів у своїх будинках. Зазначено, що через невчасне подання показників споживачі опиняються у ситуації, коли їхня плата зростає через небаланс у споживанні води.

Експерти вказують на проблеми, пов'язані з новим законодавством, яке не покращило облік води, а навпаки, ускладнило ситуацію для тих, хто подає реальні дані. Справедливо було б не ділити небаланс на тих, хто споживає більше, а також виявляти тих, хто не подає свої показники.

Популярні новини зараз

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Українців змусять забути про готівку: дорогі покупки тепер тільки по карті

Син голови Хмельницької МСЕК Тетяни Крупи активно намагається вивести нажите із країни

Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка

Показати ще

Нагадаємо, з 1 листопада зростуть тарифи на воду: як зміняться платіжки

Раніше ми писали про те, що українцям вирішили відключити воду через борги водоканалу: мер обіцяє ємності

Крім того, Знай.ua повідомляв, водопостачання під час відключень світла: містянам зробили важливе оголошення