Президент України Володимир Зеленський погодився на поступове підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП), навіть під час війни.

Підвищення тарифів, ймовірно, розпочнеться вже у 2025 році, про що повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг України Олег Попенко.

Попенко зазначив, що підвищення тарифів уже незабаром стане реальністю. У зверненні до МВФ йдеться про можливість поступового підвищення комунальних платежів для населення, яке почнеться під час воєнного стану і продовжиться після війни.

Олег Попенко, скріншот: YouTube

У документі зазначено, що одним із ключових кроків стане реформа тарифної системи. Після стабілізації ситуації планується поступове підвищення тарифів на газ та електроенергію, зокрема для компенсації витрат. Важливою частиною цього процесу стане забезпечення захисту вразливих груп населення, які можуть постраждати від подорожчання. Уряд повинен виділити відповідні ресурси для надання допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Популярні новини зараз

Бази НЛО вже є на Землі: відомий адвокат розкрив їхнє місцезнаходження

Дівчинку відвезли до лікарні з власного похорону: родичі прийшли попрощатися, а вона стиснула їхні руки

Жінки мають готуватися до мобілізації: застосування знайдуть усім - експерт

Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші

Показати ще

Також згадується розробка Кабінетом Міністрів дорожньої карти для подальшої лібералізації ринків газу та електроенергії після завершення воєнного стану. Ця карта включатиме поетапний план реформування, а також технічний аналіз фінансового стану енергетичного сектору, який буде розроблено у співпраці з Європейською комісією.

Оновлений Меморандум із МВФ підписали президент України Володимир Зеленський, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та голова Національного банку Андрій Пишний. В документі містяться добровільні зобов'язання уряду щодо реалізації реформ і поступового збільшення тарифів для підтримки стабільності комунальних послуг та фінансової системи.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Ці зміни є частиною зусиль України щодо реформації енергетичного сектору та створення прозорого ринку ЖКП, попри складну ситуацію в країні.

Раніше ми повідомляли, тарифи на комуналку у 2025 році.

Борги за комунальні послуги, що робити, щоб не залишитися без світла- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, боржникам за комунальні послуги зіпсують опалювальний сезон.