Спадкування - як повідомляє Мін'юст, це процес вступу в права власності на майно, яке раніше належало вашому родичу, а тепер його не стало.

Часто буває так, що деякі близькі родичі відсутні в числі спадкоємців. Однак це не означає, що вони не можуть претендувати на спадщину, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України.

"Завдяки цивільному законодавству деякі члени сім'ї все ж можуть розраховувати на обов'язкову частку у спадщині, навіть якщо в останній волі спадкодавця їх не було включено",

Йдеться про те, що малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатні вдова (Вдівець) і непрацездатні батьки мають право на спадщину незалежно від того, чи включені вони в заповіт.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Як правило, майно розділяється між найближчими родичами першої лінії порівну. Однак остаточне рішення приймає суд-він може зменшити або збільшити частку в спадщині, враховуючи відносини між покійним родичем і претендентом на його майно, а також зважуючи інші фактори.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики запустило проект "Рука допомоги" для українців: хто отримає дохід від 15 до 20 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.иа", Пенсіонерка подала до суду за те, що її назвали "бабусею": якою була реакція колег.

Також "Знай.uа" писав, що До 100 кВт-1, 2 гривні, понад 500 кВт-3,5 гривень: українці вимагають розділити тариф на електрику.