Відома своїми жорсткими заявами українська дитяча письменниця Лариса Ніцой розповіла про фестиваль, який їй нещодавно вдалося відвідати, чому вона неймовірно рада.

Про це стало відомо завдяки її новій публікації в соціальній мережі Facebook, де вона регулярно неоднозначно висловлюється на різні теми. В основному, мова йде про українську мову.

Лариса Ніцой в крайньому пості зазначила, що останнім часом в Україні стає все більше хороших фестивалів, які популяризують українську творчість, історію і культуру. І йдеться саме про фестивалі, які були підтримані українськими меценатами, та місцевою патріотичною владою.

"Як, наприклад, фестиваль у Луцьку "Бандерштат". У Боярці "під покровом тризуба", в Моринцях " Ше.фест " тощо. Якщо ви все ще думаєте, варто кудись їхати в інше місто на такий український фестиваль-варто. Бо ви заряджаєтеся на цих фестивалях на всі 100% Ні, це не про бухалово. Не бачу там бухих. Ну може хтось десь трохи для настрою. Не знаю. Мені не траплялися в цій масі люди п'яні. Я підозрюю, що не може бути, щоб їх не було. Але я не бачила" - розповідає в повідомленні Лариса Ніцой.

Лариса Ніцой, фото: Facebook

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Їхати варто, щоб зарядитися українською культурою, насолодитися мистецтвом, українською музикою. При цьому, письменниця зазначає, що вони не тільки для молоді. Там величезна кількість дорослих людей, які приходять з усім старшим поколінням і з дітьми.

Лариса Ніцой, фото: Facebook

При цьому, не варто переживати про ночівлю, так як вже давно все придумано за вас. На території фестивалю можна знайти наметове містечко, туалет, душ, а також зона для харчування.

Лариса Ніцой, фото: Facebook

"На цих фестивалях я не чую мату! Від слова взагалі. На відміну від київських вулиць, де матюччя від кожного другого. У Києві це норма. Як вже казала, не бачу на цих фестивалях "Обколотих", "нанюханих", "угашених"."- триває розповідь.

Раніше повідомляли, у Харкові продавщицю звільнили після образи мови: "української тут не буде".

Як повідомляв Знай.uа, захисниця української мови Лариса Ніцой "дісталася" до місцевого телебачення: "у змові проти закону".

Знай.uа писав, Лариса Ніцой "домоглася" вірша від російськомовного українською: присвятив захисниці солов'їній.