США, Грузія і Швейцарія – де ще "погрілися" політики?

Передсвяткове скликання нардепів Володимиром Зеленським на позачергове засідання Верховної Ради 23 серпня для затвердження нового Гербу України стало несподіванкою для багатьох. Цей день парламентарі ще мали провести "на морях" у відпустці. Проте, чимало з них вже встигли і помандрувати світом, і позапалювати на вечірках. Деталі з'ясовували Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ

Підкорення вершин, політ на "днюху" і оселя хобітів

Закарпатські краєвиди цього року увійшли в "топчик" туризму в Україні багатьох парламентарів. Майже одночасно в горах відпочивало одразу кілька нардепів.

Першою сезон відпусток 31 липня відкрила заступниця Голови Парламенту Олена Кондратюк.

Скріншот

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

В одному з останніх її постів у Фейсбуці нардеп хизувалася дизайнерською біло-бірюзовою вишиванкою, привезеною з Івано-Франківська.

Олена Кондратюк - фото з Фейсбук

В цих же краях секретар Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа підкорила третю за висотою вершину України – гору Іван Піп.

Скріншот

На Закарпатті побувала і постійний представник Верховної Ради у Конституційному Суді України Ольга Совгиря.

Скріншот

А Голова Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак "політав" над місцевими горами на святкуванні свого 43-річчя.

Скріншот

Однією з маловідомих цікавинок Закарпаття "Хобітон" на своєму Фейсбуці поділився перший заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук.

"Давно є в Україні свій Хобітон. Скільки вже разів я там не бував, не перестаю зачудовуватися цим фантастичним видовищем", - написав нардеп.

Скріншот

Голова ж політичної партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко поділився дещо іншою геолокацією у власному Інстаграмі. Це – Тилігульський лиман на Миколаївщині.

Пляжі Франції, гамаки Грузії і хмарочоси Чикаго

Звісно, що без мандрування світом не обійшлося – нардепи встигли побувати на різних континентах.

Ще вчора перший заступник голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко випробовувала "силу океану" на узбережжі Франції.

Юлія Клименко - фото з Фейсбук

"Ля-Рошель, Франція, дощ, холодно, але з веселкою. Пересування для вакцинованих вільне. Нещодавно зробили вхід до ресторанів тільки для вакцинованих, працює через раз, особливо в глибинці", - написала нардеп у своєму серпневому пості.

Скріншот

А ініціатор гучного "канабіс"-законопроекту Ольга Стефанішина насолоджувалася краєвидами Грузії.

Скріншот

Декому вдалося непогано відпочити і під час робочих візитів.

Вдосталь помандрувати Женевою вдалося заступниці Голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Мар'яні Безуглій і Андрію Осадчуку.

Скріншот

Скріншот

Керівник групи з міжпарламентських зв'язків з Словацькою Республікою нардеп від фракції "Слуга Народу" Анатолій Костюх провів вікенд у Словаччині.

Скріншот

Анатолій Костюх - фото з Фейсбук

А заступниці керівника групи з міжпарламентських зв'язків із США Галині Васильченко і Члену Української частини Парламентської асамблеї України і Республіки Польща Олександрі Устіновій повезло ще більше.

Галина Васильченко, Олександра Устінова - фото з Фейсбук

Разом із кількома колегами по сесійній залі вони помилувалися красотами Нью-Йорка, Вашингтону та Стенфорду.

Скріншот

Галина Васильченко - фото з Фейсбук

А "найжирнішим" відпочинок видався у Романа Лозинського – першого заступника голови Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

За 2 тижні відрядження він відвідав усі топові міста США, а після цього - ще 10 днів відпустки у Сан-Франциско, що на півночі Каліфорнії.

Скріншот

Роман Лозинський - фото з Фейсбук

Мега-вечірка на берегу моря: DJ Арахамія прокачав зал

Та по-справжньому запальним видався відпочинок у Скадовську, де у серпні проходив табір "Зе!Кемп".

А головною зіркою вечірок став голова депутатської фракції "Слуга Народу" Давід Арахамія – він відмінно вжився у роль ді-джея, став за пульт і прокачав молодь DJ-сетом.

Давід Арахамія, Олександр Санченко - фото з Фейсбук

"Деякі гонять на David Braun, що він зарядив DJ-сет в ЗеМолодіжка. Насправді, це дуже круто, що глава фракції не перетворився за 2 роки в бронзовий бюст, а залишається молодим і енергійним людиною. Впевнений, що ви не могли б уявити на місці Арахамія за пультом Герасимова, Єфремова або Турчинова", - написав у своєму пості голова Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

Скріншот

Разом з ним драйвував і голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко. Як і ще чимало нардепів з "СН": Олександр Санченко, Святослав Юраш, Марія Мезенцева, Мар'яна Безугла та ін.

Давід Арахамія - фото з Фейсбук

А от де під час відпустки релаксували Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та його перший заступник Руслан Стефанчук поки дізнатися не вдалося – їхні останні публікації витримані в "робочому" стилі.

Тож про подальший розвиток подій в Парламенті і результати передсвяткового пленарного засідання читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Верховна Рада витратить 14 млн на LED-тризуб, кінозал і килимові доріжки.