Кожна людина відчуває себе досить некомпетентним в харчуванні, адже постійно шукаємо людину-авторитета, який зуміє нарешті пояснити, як, що і коли слід вживати в їжу.

Таке відчуття є прямим результатом активності дієтичної культури. Раніше існувала думка, що куріння тільки покращує травлення і колір обличчя. Згодом жирне м'ясо, білий хліб, молоко і яйця стали шкідливими продуктами, тому вже сьогодні не існує жодного продукту, який здавався б безпечним.

Заклад громадського харчування, скріншот: Youtube

Харчування дітей - окрема тема, бо успішність в цьому питанні визначає, чи є ми хорошими батьками. Оточення легко висловить думку, коли побачить, як виглядає ваш малюк і скільки ж він важить. Тому матусі тільки й думають, що пора підлаштовувати дитину під певні заборони. Наприклад, не купують цукерок або ж годують м'ясом, навіть через не хочу.

⁣ Зараз ми обговоримо кілька типових проблем харчування, пов'язаних з малюками в сім'ї. Найголовніша - контроль і примус. Це коли батьки вважають, що дитина просто зобов'язаний любити "корисну" їжу, вживати перше, друге і компот. Діти не хочуть цього, тому мами обов'язково переходять до примусу.⁣⁣⠀

Виховання дітей

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Далі слід велику вагу дитини. Дитина набирає вагу більше норми. Районний педіатр робить догану, завдяки якому, звичайно ж, діти миттєво худнуть. Дитину через це дражнять в школі, бабусі дають цінні поради і критикують кухню батьків, які, зневірившись, вирішуються на заборону солодкого.

У третьому випадку здається, ваша дитина нічого не їсть — "великий нехочуха". Може бути печиво все ж, і хліб, і яблука, і макарони. Але накромити цього малоїжку - величезна проблема, а день, коли дитина поїла нормально - велике сімейне свято. Ще у дітей може проявлятися якась "цукрова" залежність або зовсім розлади харчування і харчової поведінки. У вашої дитини-розгорнуте клінічний розлад харчування або РПП. Прості тілесні сигнали-зголоднів, поїв досхочу, забув про це до наступного прийому їжі.

Нагадаємо, Оля Полякова розсекретила Маші Єфросиніній власні хитрощі, як не посваритися з чоловіком: "Працює же..."

Як повідомляв "Знай.ua", надмірна вага пов'язаний з безладом в будинку: приголомшлива заява від вчених

Знай.ua писав, "Мамі на ліки не вистачає": заплаканий хлопчик біля аптеки став символом зубожілої України