1. Їстівний гриб пахне приємно, у нього грибний, лісовий запах. У той час як в отруйного аромат не дуже приємний, нагадує хлор або ліки.
2. Отруйний гриб часто має дуже яскраве забарвлення.
3. У небезпечних грибів часто змінюється колір на зрізі ніжки: синій, фіолетовий.
4. Якщо на поверхні гриба є мухи, мошки, черв'яки, то цей гриб — їстівний.
Стаж на це не впливає: чотирьом категоріям пенсіонерів підвищать пенсії вже у липні
На руки не дадуть, але можна отоварити: пенсіонери отримають додаткову тисячу гривень – на що дозволять витратити
Водії масово отримують штрафи після спілкування з патрульними: за що карають навіть без порушень
Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція
5. Якщо ви зустріли гриб без трубчастого шару, притаманного деякими видами грибів, то значить перед вами отруйний гриб, який маскується під їстівний.
6. Якщо гриб викликав якісь сумніви без шкодування викидайте його.
7. Не треба пробувати на смак невідомий гриб, оскільки отруєння може настати миттєво.
8. Не беріть перерослі гриби, бо такі екземпляри дуже складно визначити, отруйний він чи хороший.
9. Також остерігайтеся грибів з ніжкою, яка стає товстою внизу.
10. Якщо є можливість беріть з собою досвідченого грибника, який покаже відмінності отруйних та їстівних грибів.