З приходом осені стартує сезон грибів, але коли відправляєтесь на "тиху охоту" потрібно знати деякі правила, які допоможуть вберегти життя. Про це повідомляє Ukr.Media.Новачкові в лісі дуже складно визначити їстівний гриб йому попався чи ні. Саме тому перед походом у ліс потрібно добре почитати про те, які екземпляри можуть попастися. І головне беріть лише гриби, які ви гарно знаєте і нізащо не сплутаєте з отруйними. У отруйних грибів є певні ознаки, які допоможуть відрізнити їх від їстівних:

Гриб, скріншот із відео

1. Їстівний гриб пахне приємно, у нього грибний, лісовий запах. У той час як в отруйного аромат не дуже приємний, нагадує хлор або ліки.

2. Отруйний гриб часто має дуже яскраве забарвлення.

3. У небезпечних грибів часто змінюється колір на зрізі ніжки: синій, фіолетовий.

4. Якщо на поверхні гриба є мухи, мошки, черв'яки, то цей гриб — їстівний.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

5. Якщо ви зустріли гриб без трубчастого шару, притаманного деякими видами грибів, то значить перед вами отруйний гриб, який маскується під їстівний.

Гриб, фото Василь Римарук: Facebook

6. Якщо гриб викликав якісь сумніви без шкодування викидайте його.

7. Не треба пробувати на смак невідомий гриб, оскільки отруєння може настати миттєво.

8. Не беріть перерослі гриби, бо такі екземпляри дуже складно визначити, отруйний він чи хороший.

9. Також остерігайтеся грибів з ніжкою, яка стає товстою внизу.

10. Якщо є можливість беріть з собою досвідченого грибника, який покаже відмінності отруйних та їстівних грибів.

Нагадаємо, ідеальний час для грибників: вересень принесе в Україну дощі, прогноз Наталії Діденко. Як зміниться погода в перші осінні вихідні

Раніше Знай писав про прозорий, як сльоза і дуже смачний: рецепт універсал. Як консервувати гриби, щоб зберегти їх колір і смак

Також Знай повідомляв про ідеальний маринад для смачних грибів - рідні проситимуть добавки. Просто пальчики оближеш