1. Їстівний гриб пахне приємно, у нього грибний, лісовий запах. У той час як в отруйного аромат не дуже приємний, нагадує хлор або ліки.
2. Отруйний гриб часто має дуже яскраве забарвлення.
3. У небезпечних грибів часто змінюється колір на зрізі ніжки: синій, фіолетовий.
4. Якщо на поверхні гриба є мухи, мошки, черв'яки, то цей гриб — їстівний.
Житлові субсидії за новими правилами: українців попередили про зміни
Залишилось чекати недовго: відомий астролог розповів, коли закінчиться війна в Україні
ПриватБанк виплатить 5000 гривень: як отримати гроші на картку
Визнають непридатними: які хвороби звільняють від мобілізації
5. Якщо ви зустріли гриб без трубчастого шару, притаманного деякими видами грибів, то значить перед вами отруйний гриб, який маскується під їстівний.
6. Якщо гриб викликав якісь сумніви без шкодування викидайте його.
7. Не треба пробувати на смак невідомий гриб, оскільки отруєння може настати миттєво.
8. Не беріть перерослі гриби, бо такі екземпляри дуже складно визначити, отруйний він чи хороший.
9. Також остерігайтеся грибів з ніжкою, яка стає товстою внизу.
10. Якщо є можливість беріть з собою досвідченого грибника, який покаже відмінності отруйних та їстівних грибів.