Павуки є фобією більшості людей. Навіть нешкідливі домашні павуки, плетуть павутину в кутку будинку наводять жах на деяких людей. Але що, якщо цим павуком виявиться не звичайний домашній павук, який харчується мухами і комарами, а справжній отруйний павук?

Як повідомляє telegram-канал Україна в шоці, таку неприємність виявив у себе вдома житель приватного сектора Одеської області. Він зіткнувся з одним з найнебезпечніших павуків світу – каракуртом. Це створення володіє отрутою, яка в 15 разів сильніше, ніж у гримучої змії. Один укус каракурта може вбити коня. Чоловік помістив знахідку в тераріум.

Навала каракуртів, фото з відкритих джерел

Каракурт, так само відомий як Чорна вдова вже не в перший раз зустрічається в Одеській області. Вони сильніше поширені за містом. Укус павука може стати смертельним. Якщо ви зустріли каракурта, ні в якому разі не турбуйте його – ці павуки не нападають на людей першими. Так як каракурти дуже плідні, періодично відбувається значне збільшення їх кількості на певних територіях.

Якщо вас все ж вкусив каракурт, насамперед, рекомендують лікарі, потрібно припекти місце укусу сірниками, але робити це потрібно відразу після того, як отрута потрапила в ваше тіло. Після цього потрібно якомога швидше звернеться до лікаря, там вам введуть сироватку, яка нейтралізує отруту.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Отрута чорної вдови згубно діє на нервову систему. Якщо вчасно не звернеться за допомогою, укус може закінчиться реанімацією або навіть летальним результатом, при укусі головне не панікувати, а вчасно вжити заходів з надання допомоги собі, або вашим супутникам.

Нагадаємо, раніше Костянтин Яловий повідомив, що каракурти вже в Україні

Також "Знай.иа" писав, що моторошний павук з жалом до смерті налякав людей

Як повідомляв портал "Знай.иа", небезпечний павук був помічений під Херсоном