У селі під Новосибірськом помітили масову загибель ворон. За деякими оцінками, загинули 300-400 птахів.


Так, стало відомо, що масову загибель птахів помітили в селищі Усть-Тарка Новосибірської області. Мертвих ворон на вулицях на відео зняли місцеві і виклали в соціальні мережі. Відзначається, що інші пернаті і тварини не постраждали.

Гинуть ворони, скріншот з відео


На опублікованих кадрах можна помітити що величезна кількість ворон лежать на землі і не рухаються. За деякими оцінками, загинули 300-400 птахів.


Як повідомив глава Управління ветеринарії Усть-Таркського району Сергій Кузлякін, в основному загинули молоді птахи, що народилися в цьому році. Фахівці зібрали тіла птахів, взяли проби, які направили в лабораторію. При цьому повідомляється, що домашні тварини і птахи не постраждали.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Гинуть ворони, скріншот з відео

Орнітолог Олексій Яновський заявив ТАСС, що причиною масової загибелі ворон могло стати отруєння хімікатами. Птахи могли наковтатися чогось отруєного на звалищах і зерновідходах, де вони годуються. Він також не виключив ймовірність пташиної епідемії.

Нагадавши, в Асканії-Нова масово гинуть червонокнижні журавлі: "Отруїли?". Птахи могли отруїтися зерном

Раніше Знай писав, що в отруті проти гризунів знайшли небезпечні речовини: гинуть не тільки шкідники, а все навколо. Нова петиція від українців

Також Знай повідомляв, що у Львові зоозахисники з "будинку врятованих тварин" врятували 13 чорнобурих лисиць, яких вирощували на хутряній фермі.