Боржник був змушений сплатити майже півтори сотні тисяч гривень аліментного боргу після застосування до нього встановлених законом обмежень.
Про це розповіли у Мін'юсті.
Так, стало відомо, у місті Суми на виконанні у Ковпаківському відділі державної виконавчої служби з листопада 2016 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на користь дитини, починаючи з листопада 2006 року. Варто зазначити, що заборгованість по аліментах склала 147 749 грн.

Борги по аліментах, фото instagram minjust_of_ukraine

Держаним виконавцем було накладено арешт на його рахунки. Крім того, винесено постанови про обмеження боржника у праві виїзду за кордон, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання.
Коли чоловік мав виїхати закордон, завдяки застосуванню встановлених законом обмежень, боржнику таки довелося у повному обсязі погасити заборгованість –147 749 грн, сплатити штраф у сумі 44 325 грн та виконавчий збір у сумі 14 775 грн.
У Мін'юсті зазначили, що упродовж минулого тижня органи Державної виконавчої служби стягнули 143,6 млн грн аліментів. З них 29,8 млн грн проблемної заборгованості. Загалом же від початку цього року стягнуто 4,9 млрд грн аліментних платежів.
Нагадаємо що 15 тисяч за місяць вилилися в 400 тисяч: у Мін'юсті розповіли, які покарання очікують боржників по аліментах. Громадянин України одноразово виплатив понад 400 тис. гривень боргу по аліментах. Його не випускали за кордон.

Також Знай писав, що ПриватБанк закрив доступ українці до аліментів і допомоги по безробіттю, які за законом чіпати не можна: дитина залишилася голодною

Як повідомляв портал Знай, змусили повернути 200 тисяч за 6 років: українець залишив двох крихіток без аліментів, штрафом відбутися не зміг