Коли ми купуємо будь-який продукт - ми завжди хочемо бути впевнені в його якості. А чи знаєте ви, як відрізнити справжнє масло від фальсифікованого?
ControlUnion розповіли, як відрізнити хороше масло від дешевої підробки.
Фальсифіковане масло не тільки менш смачне, але ще і шкідливе для здоров'я. Такий продукт може містити до 50% транс-жирів.
Щоб себе убезпечити, скористайтеся цими правилами:
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Коли купуєте масло, обов'язково загляньте до складу. У натуральному маслі не повинно бути нічого, крім молока і вершків. Якщо побачили щось ще-сміливо кладіть товар назад на полицю. Це не справжнє масло.
Дивіться на ціну. Справжнє масло не може коштувати дешево, адже на його виробництво йде велика кількість високожирних вершків, які коштують дорого. Чим дешевше масло, яке ви купуєте, тим більший шанс купити підробку.
Якщо ви вже придбали товар, але хочете перевірити його, ось кілька експериментів, які доведуть натуральність масла.
Якщо ви вже придбали товар і хочете перевірити його в домашніх умовах, зробіть наступне:
1. Оцініть його за показниками вид, колір, смак. Натуральне масло тверде і не прилипає до ножа. Колір - від світло-жовтого до жовтого. Запах-ніжний, молочний. Справжнє масло тане в роті, не залишаючи сального нальоту на мові
2. Залиште масло на столі, при кімнатній температурі. Якщо виступили краплі вологи - це фальсифікат.
3. Розігрійте на сковорідці. Масло відразу зашипить, утворює піну і поширить ніжний, апетитний аромат. Підробка просто розплавиться
4. Покладіть шматок в гарячу воду. Справжнє масло розтане і напівпрозорої калюжкою залишиться плавати на поверхні. Маргарин дасть густий щільний шар. Якщо розмішати, молочний продукт розчиниться, а фальсифікат розпадеться на дрібні частинки.
5. Киньте його в морозилку на 3 години. Вершкове масло буде неможливо відрізати, а підробка буде легко намазуватися на хліб.
6. Додайте трохи масла в горілку, якщо ви опустили фальсифікат, горілка стане жовтуватою, адже вона забере трохи барвника
Нагадаємо, раніше з'їв бутерброд і" прописався " біля унітазу: українцям масово впарюють фальсифіковане вершкове масло
Також "Знай.иа" від 19 до 116 гривень за пачку: як відрізнити масло від підробки і де дешевше його купити
Як повідомляв портал «Знай.иа", в 2021 ціни на продукти подорожчали найбільше за 10 років: скільки гречка, цукор, масло і картопля коштували в 2011