Затриманий в Грузії колишній президент цієї країни Михеїл Саакашвілі вважає себе політв'язнем і оголоcив голодування.

Про це заявила омбудсмен Ніно Ломджарія, яка відвідала політика в пенітенціарній установі №12 у місті Руставі, куди експрезидент був доставлений після затримання.

Зазначається, що Саакашвілі оголосив голодування, бо не згоден з висунутими проти нього звинуваченнями. При цьому він вважає себе політв'язнем.

Міхеїл Саакашвілі, facebook.com/SaakashviliMikheil

"Що стосується оголошення голодування, то він не згоден з винесеними щодо нього обвинувальними вироками і вважає себе політичним в'язнем. Він просить зустрічі з консулом України", - повідомила Ломджарія.

Саакашвілі також повідомив, що під час затримання поводження з ним було задовільним. Коли експрезидента заарештували, він був один і не чинив опору.

Прокуратура Грузії вже заявила, що українське громадянство Саакашвілі не перешкодить тому, що його посадять в Грузії на реальний термін. Екстрадиція Саакашвілі в Україну не розглядається.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Міхеїл Саакашвілі, фото: кадр з відео

Варто нагадати, що про затримання Міхеїла Саакашвілі повідомив прем'єр-міністр Грузії. Про це він заявив на спеціальному брифінгу увечері 1 жовтня.

"Третього президента Грузії Михеїла Саакашвілі, який перебував у розшуку, затримано і переведено до пенітенціарної установи… Наші правоохоронці здійснили затримання на найвищому рівні", - заявив прем’єр.

Нагадаємо, що затриманий Міхеїл Саакашвілі написав лист з ув'язнення: "Перемога в наших руках". Міхеїл Саакашвілі написав лист до своїх соратників та всього грузинського народу

Раніше Знай писав, Міхеїла Саакашвілі затримано в Грузії після повернення на батьківщину. Саакашвілі був затриманий в перший же день після прибуття до Грузії

Як повідомляв Знай, корупційні послуги бізнесу нав'язують українські чиновники - Саакашвілі вказав головний напрямок деолігархізації