Артуру Пройдкову всього 31 рік, а він вже став учителем року. Він щодня доводить, що мова й література цікаві, коли вони сучасні.

Про це повідомляє "Нова українська школа".

Артур Пройдков виходець із Луганщини, а зараз викладає українську мову та літературу в одній із київських шкіл. Він закоханий у свою професію, тому бере участь у Всеукраїнській школі онлайн, записує свої подкасти й вважає, що діти потребують сучасного викладання та новаторських підходів.

Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"

"Нинішні діти – дуже прагматичні, і це непогано. Проте якщо ми хочемо, аби їм було цікаво на уроках, то маємо показати зв’язок предмета, що викладаємо, з реаліями навколо них" - зазначив він.

Популярні новини зараз

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Завдяки такому викладанню, його випускники складають ЗНО з української мови та літератури на 190+ балів без додаткових занять та репетиторів.

СЕКРЕТИ ВИКЛАДАННЯ

Вчитель року зізнається, що завжди намагається побудувати з дітьми конструктивний і цікавий діалог, причому як у шкільному середовищі, так і за його межами. У роботі на уроках він постійно намагається використовувати щось нове, максимально залучаючи емоції школярів.

Педагог переконаний, що інтегрувати у викладання сучасну культуру нескладно, але ефективність від такого навчання зростає в рази.

Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"

“Наприклад, коли вивчаємо тему лексичної помилки, розглядаємо тексти сучасних українських естрадних виконавців, шукаємо там лексичні чи граматичні помилки. Простий приклад: сучасна група “Время и Стекло” має, фактично, єдину україномовну пісню, що починається рядком “Моя любов чорна біль”. Де тут помилка? Діти одразу її бачать (“біль” чоловічого роду, – ред.). Або “давай залишимо більше для нас…” (“Океан Ельзи”). Діти вже знають, що в наказовому способі не варто використовувати “давай”, а потрібно сказати “залишмо” чи “залишімо”, - каже він.

Навіть для диктантів учитель намагається дібрати тексти, у яких є сучасна лексика, з якою діти стикаються щодня. Тому постійно використовує сучасні слова, аби нагадати, що в українській “піца” має лише 4 букви, а в словах “лате” чи “капучіно” не має подвоєння.

Коли педагог бачить помилки на рекламних щитах чи вивісках магазинів чи кафе, одразу ж фотографує, аби розібрати це на уроці, або надіслати в месенджери учням.

Артур Пройдков, фото "Нова українська школа"

“Ким би вони не стали в майбутньому, їм потрібно знати українську, красиво виступати публічно, словом переконувати людей, грамотно писати, доносити свою думку. Ба більше, у сучасному світі соцмереж, месенджерів і цифрового середовища загалом.Часто даю їм саме такі завдання: не просто написати твір, а написати есе в стилі посту для соцмережі з дотриманням певних правил – 3–4 абзаци, до 5 речень у кожному, причому вони мають бути короткими, але місткими”, - підсумував він.

Це далеко не всі фішки учителя року, він щодня показує, що вивчення будь-якого предмету буде цікавим дітям коли воно буде сучасним і матиме прикладний характер.

Нагадаємо, що мама перевірила, як вчать її дитину українській у школі - результат вразив: "Паравоз" та "Еденицы" замість нового правопису

Як повідомляв Знай.uа, школяра зі струсом мозку відправили додому: не бачили ні вчитель, ні медсестра.

Знай.uа писав, після Дня вчителя педагогів обрадували "європейськими" зарплатами: від 19 до 170 тисяч гривень.