З настаннями холодних днів всі чекають на початок опалювального сезону, адже у багатьох квартирах вже доволі прохолодно. Однак, просто так пустити тепло у квартири українців не можна, для цього потрібні певні передумови.

В українському гідрометцентрі розповіли, що початок і закінчення опалювального сезону залежить від стійкого переходу середньої добової температури через +8°.

"Особливості цього переходу у бік зниження восени (початок опалювального сезону) та у бік підвищення навесні (закінчення опалювального сезону) зумовлюються фізико-географічними умовами України та синоптичними процесами", - зазначили в українському гідромедцентрі.

Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео


Синоптики зазначають, що восени стійкий перехід середньої добової температури повітря через +8° у бік зниження відбувається у більшості областей у третій декаді жовтня. У Хмельницькій, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях у другій декадах жовтня, а от у південній частині країни та рівнинних районах Закарпатської області - у першій декаді листопада.

Наразі ж у Києві від початку жовтня середньодобова температура спостерігається на рівні +10° і вище. Через те, що показники тримаються вище +8° передумов для початку опалювального сезону зараз немає.
Нагадаємо, українці отримали нові платіжки за газ, ціни дійшли до 20 тисяч: "За опалення утричі більше". Минулого року люди платили за газ в цей же період набагато менше

Раніше Знай писав, що в Мінсоцполітики розповіли, як отримати субсидію: простий і зрозумілий алгоритм. Багато жителів України можуть розраховувати на соціальну допомогу.

Як повідомляв портал Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Хто не отримає субсидію в опалювальному сезоні