У Міністерстві соціальної політики України повідомили важливі новини для багатьох українців. Справа в тому, що Кабінет Міністрів України прийняв рішення підвищити рівень матеріального забезпечення одержувачів пенсії у разі втрати годувальника, який загинув під час участі в АТО/ООС.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Мінсоцполітики в мережі Facebook.

Засідання Кабміну, фото офіційний сайт Кабінету Міністрів України

"На засіданні Уряду на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського за результатами його зустрічі з представниками родин захисників України, яка відбулася 29.08.2021, щодо розв’язання проблемних питань з пенсійного забезпечення членів сімей загиблих захисників України прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2020 р. № 674", якою підвищено рівень матеріального забезпечення одержувачів пенсії в разі втрати годувальника, який загинув під час участі в АТО/ООС.

Зокрема, кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловікові) загиблого захисника України встановлено з 1 січня 2022 р. мінімальну пенсійну виплату по втраті годувальника 7 800 гривень. При цьому ця виплата забезпечуватиметься незалежно від наявності і чисельності інших непрацездатних членів сім’ї, на яких призначена пенсія в разі втрати годувальника.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Підвищення стосуватиметься 2 000 осіб. Пенсійна виплата для них збільшиться в середньому на 2 000 гривень.", — повідомляють в Мінсоцполітиці.

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Minfin

Раніше повідомляли, опалювальний сезон пройде "як по маслу": влада придумала, як врятувати українців від підвищення тарифів.

Як повідомляв Знай.uа, Віталій Музиченко з Мінсоцполітики пояснив, як отримати субсидію в опалювальний сезон: від 5 до 10 тисяч.

Знай.uа писав, опалювальний сезон: українцям розповіли, коли стане тепло в квартирах.