Перша леді України Олена Зеленська привітала громадян з великим святом. Цього року він особливий, так як в новому форматі відзначається вперше - День захисників і захисниць.

Свій пост з привітанням вона опублікувала на своїх сторінках в соціальних мережах Instagram і Facebook, де регулярно з'являються новини про всі важливі події, що відбуваються в країні.

Олена Зеленська повідомляє, що давно було заведено те, що роль захисника впевнено виконують саме чоловік, а жінкам призначається роль тих, кого потрібно захищати. Саме тому внесок жінок на захист України залишався на другому плані, що було дикою несправедливістю.

Тепер, як повідомляє Олена Зеленська, все зміниться. На сьогоднішній день в лавах Збройних сил України вже більше 31 тисячі жінок.

День захисника і захисниць, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Вони нарівні з чоловіками захищають мир і спокій в нашій країні. Час визнати цю рівність і пишатися тим, що в Україні однаково шанують як чоловіків, так і жінок, які захищають Батьківщину. Спасибі всім-всім захисникам і захисницям України. Бажаю міцного здоров'я вам і вашим сім'ям, натхнення на службі і миру всім нам" - сказано в повідомленні під постом.

День захисника і захисниць, фото: Facebook

Дата 14 жовтня обрана не випадково: в цей день відзначається християнське свято Покрова Пресвятої Богородиці, а в 1999 році встановлено і День українського козацтва. У 2014 році президент Петро Порошенко змінив дату святкування з 23 лютого на цей день, а в липні цього року, було прийнято перейменувати це свято, щоб вітати ще й жінок, які не менше захищають нашу країну від ворогів.

Нагадаємо, що Олена Зеленська" пофестивалила " заради незрячих

Раніше Знай писав, Олена Зеленська навчить українців правильно розмовляти

Також портал Знай писав, що "постаріла" Олена Зеленська знову з'явилася на обкладинці журналу