Туркеня Румейса Гелгі визнана найвищою з нині живих жінок. Її зріст становить 215,16 см, повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Повторне вимірювання зростання Румейса провели після того, як вона була вперше удостоєна звання найвищого живе підлітка (дівчинки) ще в 2014 році, коли їй було 18 років.

Скрін, відео YouTube найвища жінка в світі

Її високий зріст пояснюється станом, яке називається синдромом Уівера-це надзвичайно рідкісне захворювання, яке викликає прискорене зростання і ряд інших аномалій, в тому числі і занадто раннє дозрівання скелета.

Через свій стан Румейса змушена більшу частину часу користуватися інвалідним візком, але може пересуватися протягом коротких періодів часу за допомогою ходунків.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Скрін, відео YouTube найвища жінка в світі

Після того, як вона вперше потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, дівчина зрозуміла, яку важливу місію на неї поклала доля – інформувати інших людей про рідкісні медичні стани, таких, як її власне.

За словами рекордсменки, людей цікавить її незвичайне зростання і його причини, але більшість перехожих на вулиці ставляться до неї прихильно, навіть якщо бачать її вперше.

Скрін, відео YouTube найвища жінка в світі

У вільний час Румейса любить гуляти зі своєю сім'єю, щоб смачно поїсти. Вона зазначає, що заняття плаванням допомагають їй розслабитися. Її сім'я дуже щаслива і пишається тим, що дівчина потрапила в Книгу рекордів Гіннеса.

Скрін, відео YouTube найвища жінка в світі

"Будь-який недолік можна перетворити на перевагу для вас, тому приймайте себе таким, яким ви є, усвідомлюйте свій потенціал і робіть все можливе», - радить Румейса оточуючим.

Цікаво, що найвищий чоловік в світі, Султан Кесен з ростом в 251 см, теж родом з Туреччини. Це дуже рідкісне явище в історії рекордів Гіннеса.

Нагадаємо, тільки початок: Дар'я Білодід взяла першу медаль для України на Олімпійських іграх-2020. Українка здобула бронзу на змаганнях

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія вирізала Україну на церемонії відкриття Олімпіади в Токіо: "втекли" на рекламу. У Росії не показали вихід України на церемонії відкриття Олімпіади

Також Знай.ua писав, Володимир Зеленський дав настанови українським олімпійцям у Токіо