Стало відомо про те, що в Україні внесли нові області в "червону" зону карантину. Які регіони тепер змушені справлятися з жорстким карантином, і кому це тільки належить в майбутньому.

Про це стало відомо завдяки оновленню статистики від Міністерства охорони здоров'я України.

Справа в тому, що починаючи з понеділка, 18 жовтня, відразу чотири регіони віднесли в "червону" зону - Запорізьку, Одеську, Дніпропетровську та Донецьку області. Також, перед цим нові обмеження були встановлені ще й у Херсонській області.

"Червона" зона позначає, що на даній території діє повний список обмежень, від яких уберегти може або вакцинація, або ж негативний тест на коронавірус.

У регіонах "червоної" зони кінотеатри, кафе та інші розважальні та харчування можуть працювати тільки при 100% вакцинованих співробітників і обслуговувати тільки щеплених клієнтів.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Статистика по коронавирусу, фото: МОЗ

Школи можуть продовжити роботу в звичайному режимі також тільки в тому випадку, якщо всі викладачі вакциновані. Однак, при цьому, дитячі садки і початкові класи в будь-якому випадку відкриті для дітей.

Зараз в зоні ризику знаходиться Харківська область, так як в неділю, 17 жовтня там закінчилися вільні місця в лікарнях, і перевищені показники COVID.

Лікарня, скріншот: YouTube

Складна ситуація і у Львівській області, тому, є ймовірність, що скоро ці області також опиняться в цій зоні.

Скрін, відео YouTube Лікарня

В Україні помаранчевій зоні карантину відповідають Київ, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька та Чернігівська області.

Нагадаємо, українці обурені холодом у садочках, діти мерзнуть "на бурульку"

Як повідомляв портал Знай.ua, МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid

Також Знай.ua писав, обурений батько показав" голодний " обід для школярів-окраєць хліба і прозорий супчик