У Києві хлопцю відмовили в роботі через те, що він спілкується українською мовою.

Про це Антон Капелюшний написав на своїй сторінці у соціальній мережі фейсбук.

Так, стало відомо, що рекрутери київської IT-компанії TechExpace, яка також має назву Affreact, відмовили йому у співбесіді через те, що він спілкується українською мовою.

Антон Капелюшний зазначив, що він домовився про онлайн-інтерв'ю аби йому назначили особисту співбесіду. Після чого у нього поцікавилися про те, як у нього "справи з російською мовою". На це киянин відповів, що розуміє російську, однак бажає говорити рідною мовою.

Скріншот листування

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Скріншот листування

Також він припустив, що в офісі всі розуміють і українську, якою він спілкується, тому жодних проблем бути не повинно. Після цього рекрутерка відповіла, що "у пріоритеті російська".

19 жовтня менеджерка написала, що співбесіду скасували. За її словами, Капелюшному не можуть запропонувати роботу, оскільки він "бажає спілкуватися українською".

"Думав, що в 2021-му скасовувати співбесіди, до всього, ще й без попередження, через українську мову спілкування - це скоріше постановочі діалоги, але НІТ! Тим більше в так званому цивілізованому ІТ, де давно основною мовою є англійська. То ж компанія TechExpace вони ж React, вони ж Affreact React, вам там ок взагалі в Україні працювати? Чи може це знову позиція окремого рекрутера?", - зазначив хлопець.

Антон Капелюшний також зазначив, що після розголосу історії з ним ніхто з компанії не зв'язувався. Однак, згодом інша рекрутерка, з якою мала бути співбесіда, написала йому вибачення.

Скріншот допису у фейсбук

Нагадаємо, скандальну дисертацію Іллі Киви у МОН "відкотили": спецаналіз і кулуарне "ні" від нардепів .Склад комісії і строки – коли чекати на результат?

Раніше Знай писав, що християнська етика в школах: церква і Міністерство освіти не змогли домовитися, чому навчать наших дітей. Українцям розповіли про нову домовленість з церквами

Також Знай.ua писав, що викладачів топових вишів України звільнили за "російський Крим" і "мову-блювоту": розслідування і протести.