"Нова пошта" попередила своїх клієнтів про шахраїв, які відправляють повідомлення ніби то від імені компанії.
Про це повідомила пресслужба компанії "Нова пошта".
Так, у компанії попередили про нові шахрайські схеми. Виявилося, що останнім часом у месенджери українців почали надходити повідомлення нібито від компанії Нова пошта про акцію, в якій можна виграти гроші. У "Новій пошті" наголосили, що за посиланням, яке пропонують шахраї переходити не можна.

Українців попередили про шахрайську схему

"Зверни увагу, що на мобільних пристроях під картинкою розіграшу прописано шахраями адреса сайту Нової пошти, але це не справжня адреса. Ми припускаємо, що коли користувач переходить за посиланням, на сайті зловмисників йде аналіз операційної системи мобільного пристрою, після чого йде зараження вірусом смартфону. Далі вірус розповсюджується шляхом відправки повідомлень всім контактам користувача мобільного пристрою", - розповіли у "Новій пошті".

Якщо ж вам прийшло таке посилання і ви його відкрили, у компанії радять обов'язково перевірити свій телефон за допомогою антивірусу.
Також українцям нагадали про правила безпечного користування месенджерами:
- Не можна відкривати повідомлення від незнайомців. Одразу видаляй їх та блокуй незнайомого користувача.
- В жодному разі не переходьте за посиланнями та не завантажуй файли від незнайомців. Вони можуть містити віруси або шкідливі програми.
- Якщо ж ви все ж перейшов за посиланням, онови паролі від усіх облікових записів.