ЄС зобов’язав Україну повернути технічний огляд, який скасували 10 років тому. Спершу перевірятимуть комерційний транспорт, автомобілі, які виїжджають з країни або були в ДТП. Подробиці дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на телеканалі 2+2.

Сюжет можна переглянути за посиланням.

Якщо в Україні не введуть техогляд, то країни ЄС заборонять нашим автомобілістам в’їзд на їхню територію. Коли Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, то зобов’язалася поступово повернути процедуру техогляду. Українська влада мала виконати зобов’язання до 2019 року, але Міністерство інфраструктури досі не фіналізувало законопроект.

Фото: прес-служба каналу 2+2

Техогляд в Європі проводять акредитовані компанії, існує персональна відповідальність перевіряльника, а також є відеофіксація процесу. У Міністерстві інфраструктури запевняють, що в законі врахують європейський досвід.

Фото: прес-служба каналу 2+2

Популярні новини зараз

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Експерти вважають, що найбільший ризик в тому, що повноваження щодо перевірки можуть надати приватній організації. Але в Мінінфраструктурі впевнені, що саме це унеможливить повернення старих корупційних схем, які раніше були у державних структурах.

Знай.ua нагадує Коли "лякаючий" техогляд повернеться в Україну: корупцію не допустять, водії стануть "блогерами"

Як раніше повідомляв Знай.ua Українські маршрутки перевірили на безпеку та дотримання вимог - "Жодних документів і хамство у відповідь"

Також Знай.ua писав: Щороку по 45 хвилин: Мінінфрастуктури повертає техогляд, українським водіям радять приготуватися