Віталій Музиченко, заступник Міністра соціальної політики України, розповів про субсидії в ефірі програми "Підсумки. LIVE".

Зокрема, він повідомив, яка ситуація із субсидіями склалася в цьому опалювальному сезоні.

«Додатково 12 мільярдів гривень виділили на субсидії. Коли розраховувався цей ресурс, враховувалося і те, що на 50% можуть бути збільшені карантинні обмеження. Відповідно, і червоні зони, і на цей рік нам коштів абсолютно достатньо», - вважає Музиченко.

Субсидії, адмінпослуги - фото ЦНАП м. Києва (Фейсбук)

«Загальними правилами призначення житлової субсидії передбачено, що у людей, у яких є заборгованість з оплати ЖКХ послуг, прострочена на понад три місяці – субсидії не призначаються. Але передбачено, що людина, яка не погоджується з такою заборгованістю, може її оскаржити. В цей період вона буде отримувати субсидію. Людина також може укласти договір реструктуризації, і субсидія в поточному режимі буде призначена», - додав він.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Найбільш типові причини відмов у наданні субсидій – наявність кількох житлових приміщень, наявність депозитів. У багатьох випадках – наявність працездатних, проте непрацюючих членів сім’ї, які не стоять на обліку в Центрі зайнятості.

«200 тисяч українців втратили субсидії після верифікації, але це не значить, що вони не мають права на субсидію, ситуація ж змінюється», - пояснив чиновник.

Нагадаємо, що заборгували за комуналку українці мають право на субсидію: у Мінсоцполітики розповіли, що робити

Як повідомляв Знай, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку.

Також Знай писав, що в Україні цукор подорожчав на 91,2%, а масло - на 75,6%: як змінилися в ціні інші популярні продукти.