Деякі професії вражають рівнем екстриму: сапер, охоронець, промисловий альпініст щодня стикаються з небезпекою, яка може коштувати їм життя. Що ж спонукає обирати такі професії – гроші чи, можливо, є інші причини? Журналісти «Фактів тижня» на телеканалі ICTV спробували відповісти на це питання і зняли репортаж, від якого захоплює подих.

Сапери, як відомо, помиляються лише раз у житті. Найнебезпечніше завдання – акуратно викопати снаряд, далі – ліквідувати його. Нерозірвані старі боєприпаси – найпростіше, з чим може стикнутися сапер ДСНС. Що веде людей на таку роботу, розповідає сапер Юрій Цикенюк

"Напевно, за покликом душі, чомусь хотів бути військовим, вибрав напрямок розмінування", - каже Юрій Цикенюк

Юрій Цикенюк, скриншот youtube Факти ICTV

Тілоохоронці все життя відпрацьовують одні й ті самі рухи, які можуть знадобитись лише раз у житті, коли все вирішують долі секунди. При зарплаті 15-16 тисяч гривень працювати охоронцем йдуть не за грошима – це пристрасть.

"З часом відбирає інстинкт самозбереження, тому що ти своє життя маєш віддати за когось, і це має стати не те що нормою, це вже твоїм правилом життя", - каже Максим Романчук, співробітник управління державної охорони, який особисто охороняв третього, четвертого та п’ятого президентів України.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Найголовніші якості альпініста промислового альпініста – це сміливість, відповідальність та вміння працювати руками. У цю професію часто приходять з альпінізму звичайного – після походів і сходжень на гірські вершини. Зарплата промислового альпініста в цілому вища за середню по Україні, щоправда нестабільна – від 4500 гривень за місяць до 50 тисяч. Промисловий альпінізм – це будь-які роботи на висоті, від миття вікон до підйому габаритних речей, а ще монтаж різних конструкцій, тут головне не впустити інструмент.

"Бувало воно маленьке летить, а стоїть Bentley, пусте місце і Mercedes, і ти такий дивишся, дивишся - в Bentley летить, вітер подув – він такий "бах" – в Мерседес летить. Ти думаєш: "Не найкраще". Потім знов в Bentley, і падає посередині. Думаєш: "Слава Богу!", - говорить Леонід Рачковський, що миє вікна хмарочосів.

Леонід Рачковський, скриншот youtube Факти ICTV

Промисловий альпініст, тілоохоронець сапер – ці професії вражають своїм екстримом, а люди, що виконують цю роботу не супергерої. Багато хто не зважиться на таку професію, але з таких одержимих виходять класні фахівці.

Знай.ua нагадує: У Києві величезні черги на вакцинацію за день до локдауну: як у мавзолей

Як раніше повідомляв Знай.ua: Українцям не видають зарплати без сертифікатів: "За розпорядженням..."

Також Знай.ua писав: Ключ і дроти вже не в моді: топ-5 хитровигаданих способів завести авто