Однією із основних причин аварій в нашій країні є перевищення швидкісного режиму. Відтепер водіям, які порушують правила і не сплачують штрафи, загрожує вилучення автомобілів. Журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2 дізналися, у яких випадках транспортний засіб може бути конфісковано.

Відео можна переглянути за посиланням.

Конфіскація авто, фото: скріншот з відео

Аби знизити кількість ДТП, влада ухвалила рішення позбавляти порушників не лише водійських прав, а й конфісковувати автомобілі. Наразі це стосується водіїв-боржників, які їздять містом зі швидкістю більше 150 км/год і мають заборгованість за порушення ПДД. Днями першу автівку вилучили в рамках нової ініціативи Міністерства юстиції в Харкові.

Конфіскація авто, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

«У деяких водіїв, що люблять порушувати швидкість, окрім такого стилю керування, є звичка не сплачувати борги. За ними накопичується заборгованість. Першочергово виконавча служба буде вилучати у таких порушників автівку з метою подальшої її реалізації для закриття боргів», — прокоментував Андрій Гайченко, заступник Міністра юстиції.

Конфіскація авто, фото: скріншот з відео

Під приціл державних виконавців потрапляють водії найбільших українських міст. До слова, лише за останній місяць по країні було зафіксовано близько 200 випадків керування автомобілем зі швидкістю понад 150 км/год.

Нагадаємо, що "Євробляхи" їдуть додому: водіям назвали крайній термін розмитнення, суму штрафу та розмір пільг

Як повідомляв портал Знай.ua,МОЗ розширило список професій для обов'язкової вакцинації: кому доведеться щепитися від covid.

Також Знай.ua писав,українцям пророкують "червону" зону на Новий рік та Різдво: що буде заборонено під ялинкою.