Мало який українець відмовиться скуштувати шматочок смачного сала. А особливо якщо воно приготовлене за наступним рецептом.
Кулінар Віктор Шишкін виклав детальний відеорецепт маринування сала, завдяки якому воно виходить неймовірно апетитним. Зізнається, що його сім'я вже давно використовує цей спосіб. А головне - це просто та швидко.
Інгредієнти:
- Груднина - 1,5-2 кг;
- Часник;
- Суміш перців;
- Лавровий лист.
Розсіл:
- 1 л води;
- 150 г солі.
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Приготування:
Спершу потрібно нарізати груднину на частинки. А за цей час закип'ятити воду на розсіл. На літр кип'яченої води потрібно дати 8 великих ложок солі. Тепер поваріть протягом 3 хвилин, поки сіль не розчиниться повністю.
У цей час нарізане сало вкласти у контейнер або в банки. Зверху посипати чорним перцем або сумішшю перців, нарізаним часником і лавровим листком. Складаємо аналогічно наступний шар. Заливаємо гарячим розсолом.
Далі закриваємо кришкою і залишаємо на ніч. Після цього на 3 дні ставимо у холодильник. Бажано сало притиснути на цей час тарілкою. Через 3 дні його можна уже буде пробувати.
Кулінар радить сало тримати у розсолі максимально тиждень, потім дістати з банки, просушити паперовими рушниками й заморозити. Адже якщо тримати довше, то буде занадто солоне.
Нагадаємо, Євген Клопотенко вигадав новий спосіб запікання яблук: потрібні лише згущене молоко і сіль. Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився новим оригінальним рецептом запікання яблук
Як повідомляв портал "Знай.ua", відомий український кулінар Євген Клопотенко несподівано "пішов" у монастир. Євген Клопотенко розповів, як і чому опинився у монастирі
Також "Знай.ua" писав, унікальний рецепт ананасів з кабачків: незвичайна і проста закрутка на зиму, врятує від туги в сніговий вечір. Українцям показали рецепт унікальної страви. Ананаси з кабачків на зиму здивують кожного вашого гостя