Відомий український кулінар, а також експерт у розважальному шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати справжню котлету по-київськи. Рецепт він опублікував на власній сторінці в соціальній мережі Instagram.
За словами Ярославського, цю легендарну українську страву він побачив ще за часів свого дитинства у ресторані спробував приготувати сам ще на початку навчання.
Зазвичай цю страву готують з курячого філе з кісточкою від «крильця», однак кулінар взяв для цього чисте філе, бо таке простіше знайти.
Шматки він робив невеликого розміру, – щоб виріб краще просмажився та швидше приготувався.
З двох шматків філе у нього вийшло вісім котлет.
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Підлітки понівечили жінку і скинули її зі скелі: найстаршого злочинця стратили за допомогою тортур
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Що знадобиться на одну порцію:
- 60-80 грамів філе.
- 15 грамів вершкового масла.
- 2 грами зелені.
- Панірувальні сухарі.
- Яйце для панірування.
- Борошно.
- Олія для фритюру.
Як готувати котлету по-київськи:
- Відділити філе, видалити прожилки, іншу частину «пластувати» ножем, зрізати пласкі частини.
- Окремо подрібнити кріп, порізати вершкове масло на частини, обкатати їх у зелені. Отримані овальні шматки поставити у морозилку охолонути.
- Розділити філе за вагою та відбити, щоб воно стало ніжнішим і тоншим.
- Покласти зверху масло у зелені і згорнути рулетиком.
- Усі котлети загортати в одну сторону, тримаючи руки човником.
- Покласти котлети до морозилки та зачекати, поки вони застигнуть.
- Змішати два яйця з двома столовими ложками води та ретельно збити виделкою.
- Підморожені котлети панірувати спочатку в борошні, потім в яйцях, тоді в сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.
«Бажано робити удвох - щоб одні руки у яйці інші у сухарях», - підказує Ярославський.
Готові напівфабрикати обсмажити до рум'яного кольору при температурі 180 градусів Цельсія у фритюрі.
Догрівати котлети ставлять у духовку, поки на поверхні не з’являться бульбашки масла - на 5-6 хвилин.
Готову котлету подавати на пюре з зеленого горошку.
Знай.uа нагадує: чудодійна калина з медом впорається з будь-якими хворобами: готуємо вітамінну бомбу на зиму. Зараз ідеальний період для приготування заготовок на більш холодну пору.
Як раніше повідомляв Знай.uа: Євген Клопотенко придумав новий спосіб запікання яблук: потрібні тільки згущене молоко і сіль
Також Знай.uа писав: Плацинда, Мамалига і сармале: Костянтин Грубич розкрив секрети приготування традиційних бессарабських страв.