Великий міжнародний порт у Гонконгу має багату морську історію, що налічує сотні років. Однак під поверхнею його прибережних вод ховається загроза для його морського життя.

Про це повідомляє CNN.

У морських водах є чимало так званих сіток-привидів, це снасті, які є покинутим або втраченим рибальським спорядженням. Вони плавають океаном, захоплюючи та вбиваючи його жителів та загрожуючи дайверам.

Один місцевий аквалангіст помітив цю проблему і вирішив взяти справу у свої руки. Гаррі Чан, самопроголошений "мисливець на сітки-привиди" останнє десятиліття витягував покинуті рибальські сітки з океану.

68-річний бізнесмен на пенсії зізнається, що у нього є завдання очистити навколишні води та узбережжя Гонконгу. Тому, як тільки Чан знаходить сітку, її видалення може зайняти від трьох до восьми годин. Це небезпечна та виснажлива робота.

Популярні новини зараз

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Примарні снасті, фото CNN

"Кілька разів мене ледь не вбили, заплутавшись. На щастя, мої друзі змогли звільнити мене", - зізнається він.

Протягом багатьох років Чан створив невелику команду волонтерів, які чергуються та допомагають йому в його місії очистити вод Гонконгу. Одягнувши спорядження для підводного плавання, команда відправиться на човні на пошуки сіток-привидів.

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, 640 000 тонн примарного спорядження потрапляє у світові води щороку. Його називають "примарним спорядженням", бо воно продовжує жити і створювати проблеми ще довго після того, як стало справді корисним.

Примарні снасті, фото CNN

За оцінками, 136 000 дельфінів, тюленів, черепах і навіть китів щорічно гинуть від примарних снастей, а також незліченна кількість риб та інших дрібних морських мешканців. Примарне спорядження може зменшити запаси риби в деяких місцях до 30%.

Нагадаємо, Всесвітній день морів: в Держекоінспекції попередили про загрозу

Раніше Знай писав, Костянтин Яловий пояснив причини навали медуз у Кирилівці

Також Знай повідомляв, вчені з'ясували, чому космос продовжує нагріватися