Зелений горошок – представник родини бобових із низькою калорійністю, багатий на складні вуглеводи, вітаміни та білки. Він сприяє зміцненню м’язів, зниженню ваги та покращує травлення. Рецептом корисного пюре з горошку з додаванням листя шпинату поділився на своїй сторінці в instagram шеф-кухар Володимир Ярославський.

Для приготування пюре з зеленого горошку знадобиться:

400 грам зеленого гороху

100 грам ріпчастої цибулі

60 грам свіжого листя шпинату

15 грам рослинної олії

Популярні новини зараз

Колишня зірка "Квартал 95" Олена Кравець знищила дочку лише однією фразою: навіть психолог не допоміг

Українцям платитимуть подвійні пенсії: чиї гаманці стануть удвічі товщі

Доплати за стаж у 2025 році: хто з пенсіонерів потрапив до "списків" на підвищення

Технічний збій чи привід для хвилювання: чому "Резерв+" перетворює українців на порушників

Показати ще

50 грам вершкового масла

Сіль, прянощі

Горошок можна взяти свіжий або заморожений, молодий і мілкий. Перед приготуванням горошок розморозити.

Пюре з зеленого горошку, instagram.com/yaroslavskyi_vova

Цибулю нарізати і обсмажити у сотейнику на рослинній олії на середньому вогні, періодично помішуючи, і довести до золотистого кольору.

Додати зелений горошок і налити бульйону або води по рівень горошку, додати сіль. На повільному вогні варити 5-7 хвилин, щоб горошок став м’яким, можна додати прянощі, наприклад, тім’ян.

Додати до горошку листя шпинату, довести до кипіння і зняти з вогню. Охолодити і перебити блендером, а потім ще протерти через сито, можна додати ще бульйону чи води, щоб трохи розбавити.

Пюре з зеленого горошку, instagram.com/yaroslavskyi_vova

Потім пюре потрібно розігріти, помішуючи, додати вершкове масло і сіль.

У холодильнику пюре можна зберігати декілька днів.

Знай.ua нагадує: Печена картопля і морква по-корейськи: Руслана Писанка поділилася рецептом ідеальної вечері

Як раніше повідомляв Знай.ua: Рецепт сирних пончиків від Вови Ярославського: такого не бачив навіть Ектор на "МастерШеф"

Також Знай.ua писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київськи: "Руки у яйцях"