Зелений горошок – представник родини бобових із низькою калорійністю, багатий на складні вуглеводи, вітаміни та білки. Він сприяє зміцненню м’язів, зниженню ваги та покращує травлення. Рецептом корисного пюре з горошку з додаванням листя шпинату поділився на своїй сторінці в instagram шеф-кухар Володимир Ярославський.
Для приготування пюре з зеленого горошку знадобиться:
400 грам зеленого гороху
100 грам ріпчастої цибулі
60 грам свіжого листя шпинату
15 грам рослинної олії
Пенсійний фонд на межі: українців попередили щодо майбутніх виплат
Українців відправлять у "тарифний нокаут": до чого готуватися після скасування мораторію
Без документів — під арешт: ТЦК готують масштабні перевірки українців
Українцям нарахують доплати до пенсії: список отримувачів великий
50 грам вершкового масла
Сіль, прянощі
Горошок можна взяти свіжий або заморожений, молодий і мілкий. Перед приготуванням горошок розморозити.
Цибулю нарізати і обсмажити у сотейнику на рослинній олії на середньому вогні, періодично помішуючи, і довести до золотистого кольору.
Додати зелений горошок і налити бульйону або води по рівень горошку, додати сіль. На повільному вогні варити 5-7 хвилин, щоб горошок став м’яким, можна додати прянощі, наприклад, тім’ян.
Додати до горошку листя шпинату, довести до кипіння і зняти з вогню. Охолодити і перебити блендером, а потім ще протерти через сито, можна додати ще бульйону чи води, щоб трохи розбавити.
Потім пюре потрібно розігріти, помішуючи, додати вершкове масло і сіль.
У холодильнику пюре можна зберігати декілька днів.
Знай.ua нагадує: Печена картопля і морква по-корейськи: Руслана Писанка поділилася рецептом ідеальної вечері
Як раніше повідомляв Знай.ua: Рецепт сирних пончиків від Вови Ярославського: такого не бачив навіть Ектор на "МастерШеф"
Також Знай.ua писав: Зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський відкрив секрет справжньої котлети по-київськи: "Руки у яйцях"