В Україні можуть суттєво обмежити діючі правила для областей, які перебувають у «жовтій» карантинній зоні. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України.

За його словами, МОЗ планує посилити карантинні обмеження для «жовтої» зони. Зокрема, розглядається варіант необхідності повного (дві дози) курсу вакцинації для персоналу та відвідувачів громадських закладів.

«Станом на сьогодні 50% дорослого населення столиці отримали дозу вакцини, разом із ними – і ще 8 регіонів України… Наразі понад 600 тисяч українців не дійшли по свою другу дозу вакцини, попри те, що час її введення вже надійшов», - зазначив міністр.

Наразі такі обмеження діють лише в «червоній» та «оранжевій» зонах карантину, так само, як і необхідність мати при собі сертифікат про повну вакцинацію та документ, що посвідчує особу для його підтвердження.

«Одна доза за кордоном, дві - в Україні. Коли буде доступна функція генерування повноцінного сертифікату в «Дії»? Чому документи про вакцинації, зроблені в Європі, вважають недостовірними? Чи працюють над вирішенням цього питання? Хто відповідальний?», - запитують у коментарях до брифінгу українці.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Показати ще
Нагадаємо, новий рік без жорстких обмежень: У МОЗ назвали умови виходу із "червоної" зони до новорічних свят. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін розповів про перспективи продовження жорсткого карантину.
Раніше Знай писав, Ді Капріо, Сімпсони, Гра в кальмара і розлючена Тимошенко: мережа вибухнула мемами про 1000 грн від Зеленського
Також Знай повідомляв, щеплення щороку і третя доза "бонусом": глава Pfizer розповів, як людство зможе покінчити з пандемією