На сторінці пресслужби операції об'єднаних сил у соціальній мережі Facebook вирішили розповісти історію сержанта Станіслава з позивним "Череп".
Він зазначив, що його якось "спалили" журналісти в Пісках, коли він спілкувався з ними на позиціях біля Гранітного, в Донецькій області, вночі. Тоді була перерва на прийом їжі, телевізійники попросили його не відволікатися, поки вони знімуть трохи кадрів.

Український військовослужбовець, фото: Facebook

"Я тоді на шахті працював, брав відпустку на 10 діб за свій рахунок, щоб воювати в добробаті ОУН. А у нас система така була-якщо відпускають за свій рахунок-повинен знаходитися тільки вдома. І керівництво шахти побачило цей сюжет. Викликає мене заступник директора і каже: "вибирай, або ти воюєш, або ти на шахті працюєш. Я вибрав добробат", - зізнався воїн ЗСУ.

Сам Станіслав живе в Покровську, тому воює за рідний Донбас з самого початку війни. Спочатку, перебуваючи в самообороні Добропілля. А потім йому навіть запропонували допомогу в оформленні документів в батальйон "Азов", з боку заступника начальника шахти.

Однак чоловік відмовився і зізнався, що хотів бути зі своїми хлопцями під час гарячої фази війни.

На Донбасі бойовики обстріляли населений пункт, фото: Facebook

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Якось їм дозволили "висунутися" з позицій, але тоді їх і накрило 82-мілімітровими мінами. Обстріл тривав півтори години. Воїни не знали, куди сховатися. Після цього був укладений військовий контракт. Початок служби в бригаді" Холодний Яр", захист українських земель в Луганську і на Авдіївському напрямку. Зараз-Гранітне.

"На цьому напрямку обстрілюють з важкого озброєння. Прилітає або "копійка", або "чобіт", або палітра, коли ворог стріляє по нас з відстані 10 і більше кілометрів. За останній місяць обстановка ускладнилася. Обстріл може початися в будь - який час, і треба ховати особовий склад", - додав захисник.

Вдома його чекають дружина Єлизавета і 5-річний син Давид.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, коли в школі всі малювали квіточки, він зображував літаки і танки: історія одного з наймолодших офіцерів ЗСУ, яким пишається Україна

Як повідомляв "Знай.ua", "Українська Ксена": ветеранка АТО Майя пройшла пекло під Дебальцевим і тепер вчить дітей стріляти з лука

Знай.ua писав, у Харкові помер Ігор Малицький-колишній в'язень концтаборів, який підтримував ЗСУ і бував на Донбасі