Можна погодитися, що любителів часнику існує немало. Адже він надає страві неповторного смаку та апетитного аромату.

Його додають майже до всіх солоних страв - салатів, супів, печеного м'яса, запіканок чи соусів. Тому пропонуємо приготувати звичне всім картопляне пюре, але трішки з іншим смаком. Рецептом цієї страви поділилися в Instagram "NYT Cooking".

Картопляне пюре з часником, скріншот з відео

"Цей рецепт призначений для тих, хто завжди подвоює часник у рецепті", - сказано у повідомленні.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання

Показати ще


- 2 голівки часнику
- картопля
- вершкове масло
- молоко
- олія

Спосіб приготування

Для початку потрібно підготувати часник. Відріжте верхівку голівки додайте улюблені спеції та оливкову олію. Кожну голівку часнику заверніть у фольгу та відправте запікатися, поки він не стане м'яким.

Картопляне пюре з часником, скріншот з відео

Почистьте та відваріть картоплю для пюре. Підігріте молоко та змішайте його з картоплею. Слідкуйте за тим, аби не утворювалися грудочки. Видавіть у суміш запечені голівки часнику та знову все змішайте.

Картопляне пюре з часником, скріншот з відео

Зверху покладіть кілька шматків масла та приготовані у фритюрі часникові чипси. Смачного!

Картопляне пюре з часником, скріншот з відео

Нагадаємо, як уникнути витікання начинки з пиріжків: простий і зручний лайфхак. Велика проблема для тих, хто їх готує, легко вирішується.

Раніше Знай писав, нагодувати родину за 50 гривень: українка з села поділилася рецептом страви, якої вистачить на всіх

Також Знай повідомляв, рецепти для зустрічі Нового 2022 року: простий зельц, який захоче собі на стіл Ліза Глинська та Ектор-Хіменез Браво з "МастерШеф"