Мандрівник з Дніпра проїхав на велосипеді майже 12 тисяч кілометрів. Подорож континентом тривала три місяці, а фінальною зупинкою стало Атлантичне узбережжя. Усі подробиці незвичної мандрівки дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

Мрією Олега Шишова було побачити мис Рока. Дістатися омріяного місця чоловік вирішив на звичайному велосипеді. Це був його перший одиночний досвід. У поїдку Олег взяв мінімальні запаси води, їжі і речей.

Українець на велосипеді проїхав 12 тис кіломметрів, фото: "джедаї"

Для цієї тривалої подорожі власник обладнав велосипед усіма необхідними атрибутами і гаджетами. Основний вантаж було закріплено позаду, а додатковий — попереду. Крім того, Олег встановив на свого двоколісного сигналізацію та спеціальний велокомп’ютер.

За один день мандрівник долав понад сотню кілометрів, а через ковідні обмеження Олегу Шишову часто доводилося змінювати маршрути.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

Українець на велосипеді проїхав 12 тис кіломметрів, фото: "джедаї"

Загалом така неформатна мандрівка обійшлася чоловіку в 2 тисячі євро. Здебільшого веломандрівник ночував у наметах, а деколи йому допомагали місцеві мешканці.

«Усюди мені траплялися дуже привітні люди. Вони пригощали їжею, солодощами. Один чоловік з Іспанії подарував куртку, яка захищала мене від вітру, і навіть запросив до себе в гості», — розповідає Олег.

Українець на велосипеді проїхав 12 тис кіломметрів, фото: "джедаї"

На 47 день подорожі мандрівник дістався Португалії і на власні очі побачив довгоочікуваний мис Рока. Повернувшись до України, чоловік почав планувати нову подорож. У наступному році мандрівник хоче вирушити на велосипеді до Австралії.

Українець на велосипеді проїхав 12 тис кіломметрів, фото: "джедаї"

Нагадаємо, вчителька географії з Франківська вперше прокоментувала скандал з фотошопом фото з Евересту: "Зіграв психологічний фактор"

Раніше Знай писав, відважні франківці підкорили найвищу гору Альп Монблан за шість годин: кадри з вершини

Також Знай поідомляв, Girl power: альпіністка вперше пройшла маршрут по 914-метровій прямовисній скелі за добу