Для наших читачів, які рідко звертають увагу на свою "скриню" з продуктами так званий холодильник, є дуже цікаві і важливі поради. Так, експерти склали просте керівництво по організації вашого холодильника до досконалості, включаючи точне місце для правильного зберігання кожного продукту, щоб всі гастрономічні вироби довше залишалися свіжими.
Про це стало відомо завдяки інструкції від експерта Ешлі Іредейл, фахівця з побутових товарів, яку вона розповіла журналістам австралійського видання 7News.
"Залиште місце для циркуляції повітря всередині вашого холодильника - він працюватиме ефективніше і заощадить ваші гроші", - розповіла Ешлі.
Часто використовувані продукти завжди повинні зберігатися спереду, щоб їх можна швидко дістати - так можна заощадити час. У той час коли більшість людей для зручності зберігають молоко в дверцятах, Ешлі впевнена, що ви повинні зберігати його в більш холодному місці в холодильнику, якщо хочете, щоб воно прослужило довше.
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Що стосується яєць, Ешлі сказала, що їх краще зберігати в оригінальній картонній коробці, а не в пластикових тримачах для яєць, які зазвичай йдуть в комплекті з холодильником.
"Це зберігає їх в цілість, уповільнює втрату вологи, не дає їм вбирати запахи їжі (яєчна шкаралупа досить пориста для цього)", — заявила Ешлі.
Сир слід зберігати в основному холодильному відділенні, де він прохолодніше.
Якщо у вас залишилися залишки сиру, краще зберігати їх в оригінальній упаковці або в папері для випічки. Оскільки сир вбирає запахи, важливо тримати його закритим, але липка плівка може викликати запотівання і обвітрювання. Ешлі сказала, що м'ясо і рибу слід зберігати при температурі близько нуля градусів. Якщо у вас немає морозилки, просто зберігайте м'ясо в найхолоднішій частині холодильника.
Фрукти та овочі слід зберігати в ящику для свіжих продуктів, а приправи і соуси найкраще складати на дверцятах або в передній частині верхньої полиці.
Цікаво, що за словами експерта, помідори найкраще зберігати у вазі з фруктами на кухонній стійці, так як це зберігає їх "повний аромат". Що стосується хліба, Ешлі сказала, що краще зберігати його в упаковці при кімнатній температурі.
Раніше повідомляли, всі українці, які мають земельні паї, заплатять податок мінімум в 1,5 тис. грн з гектара.
Як повідомляв Знай.uа, у Києві електромережею почали керувати за допомогою автоматизованої системи від General Electric Digital.
Знай.uа писав, продукти класти в кишені? З грудня пластикові пакети зникнуть з українських супермаркетів-штраф до 17 тисяч.