Ще в листопаді президент України Володимир Зеленський анонсував одноразову виплату всім вакцинованим проти коронавірусу (COVID-19) українцям.

Розмір цієї державної допомоги - 1000 гривень, які можна буде витратити лише на певні види послуг. Наприклад, глава держави, прем'єр-міністр і всі наближені до влади заявляли, що гроші можна буде витратити на покупку квитків на Укрзалізниці, на придбання абонемента в спортивний зал, на похід в кінотеатр, театр.

Українці, фото: znaj.ua

Зовсім недавно пояснювали, що гроші можна буде отримати або в додатку, або на порталі "Дія". Після чого, зареєструвати їх на віртуальній карті і витрачати. А зараз Кабінет Міністрів України готується прийняти відповідний порядок використання цих коштів.

"Ми очікуємо, що 8 млн громадян звернуться за виплатою в 1 тис. грн цього року. Всі будуть забезпечені цими коштами. Як і обіцяно, програма повною мірою запрацює з 19 грудня в додатку або на порталі Дія", - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Українці в метро, фото: Знай.ua

Тому отримають тисячу гривень не всі бажаючі цього року і, швидше за все, зроблять це в 2022 році.

Нагадаємо, у Зеленського пояснили, чи всі українці отримають 1000 грн за вакцинацію

Як повідомляв "Знай.ua", Шмигаль розповів, що "тисячу Зеленського" вийнято з кишень простих українців

Знай.ua писав, українці все ж отримають 1000 грн від Зеленського - нардепи проголосували "За". "За" проголосували 268 нардепів. Законопроект передбачає доходи держбюджету в розмірі 1,322 трлн. гривень, витрати - 1,497 трлн. грн.