З 7 грудня відразу декілька українських областей вийдуть з "червоної" зони, а їх жителі звільняться від ряду обмежень.

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов у своєму Telegram-каналі повідомив, що з 7 грудня на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та Києва перестануть діяти обмеження "червоної" зони. Це означає, що рівень епідемічної небезпеки і захворюваності на коронавірус знизився.

Карантин в Україні, кадр з відео

"Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила скасувати з 00 години 00 хвилин 07 грудня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та міста Києва", - написано в публікації.

Також міністр нагадав, що нові правила карантину, встановлені парламентом минулого тижня, зобов'язують відвідувачів громадських місць мати хоча б одну дозу вакцини, яка буде підтверджена "жовтим" сертифікатом або ж довідку 063/о. Але, негативний тест на коронавірус також діятиме.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

"Таким чином, на жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів", - заявляла раніше заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

До того ж термін дії "жовтих" сертифікатів з 6 грудня значно скоротили - тепер він буде дійсний лише 30 днів, з раніше встановлених 120.

Перевірка сертифіката, фото: Facebook

Нагадаємо, львів'яни під Новий Рік зможуть подорожувати, не встаючи з дивана: в які куточки України відкрили 3D-тури

Як повідомляв Знай.uа, красних зон з наступного тижня стане менше: МОЗ хоче "звільнити" 8-9 регіонів

Також портал Знай.uа писав, що українців готові колоти трьома дозами: Віктор Ляшко зізнався, що чекають дозволу ЄС