В Україні знизять ціну на газ з 45 до 8 гривень, однак пощастить не всім: названі категорії

9 грудня 2021 року буде розглянуто питання про переведення клієнтів постачальника "останньої надії" на базовий тариф ДК "Нафтогаз України" з боку Національної комісії (НКРЕКП). Таким чином, десь 350 тисяч українців будуть замість 45 гривень за кубометр, всього 7,96 грн.

"У зв'язку з тенденцією стрімкого підвищення цін на природний газ, з 01.12.2021 ціна реалізації природного газу постачальником "останньої надії" для потреб побутових споживачів становить близько 30 грн за 1 м3", - йдеться в публікації.

Газ, скріншот: Youtube

Як не платити штраф за невакцинованих співробітників? Юрист Ростислав Кравець розклав все по букві закону

Популярні новини зараз

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

Зараз забороняється, зокрема робота закладів освіти, в яких вакциновані хоча б однією дозою вакцини менше 100% співробітників. Однак, що ж в цій ситуації робити начальникам, у яких не всі співробітники погодилися на вакцинацію і як не платити штраф за не вакцинованих співробітників і відвідувачів?

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

"У керівника підприємства на сьогоднішній день відсутні повноваження перевіряти медичну інформацію. Це прямо суперечить статті 286 Цивільного кодексу України, де зазначено, що не можуть збирати подібну інформацію. Тому вони можуть отримати офіційні заяви про відмову. Крім того, можуть отримати заяву, де зазначено, що якщо людина планує вакцинуватися, її відсторонити від роботи не можна".

Карантин в Україні, кадр з відео

Оля Фреймут напала на Ірину Федишин і стукнула її букетом, Притула підтвердив: "Вибираю кабачки, а тут хоп-хтось гризе"

Цього разу на рингу конкурсу "Правда/брехня" зійшлися Володимир Остапчук та Ірина Федишин. Перший розповів історію про те, як його присоромила Крістіна Агілера, а Ірині не вдалося правильно відповісти, чи правда це. Потім настала черга Федишин.

"Тепер моя історія. Я багато гастролюю, і у мене під час концертів відбуваються різні казуси. І ось, на одному з концертів мені на спину вискочила Оля Фреймут", - з посмішкою мовила співачка.

Скрін, Instagram Федишин

Не тільки Гірник? Володимир Остапчук потайки літав закордон і відпалював з відомою співачкою: "Були багаті люди"

У конкурсі під назвою "Правда/брехня" Остапчук розповів неймовірну історію про себе. Його суперниці Ірині Федишин потрібно було сказати, чи реальна це ситуація. Володимир сказав, що був випадок в його житті, коли його присоромила Крістіна Агілера при всіх, в мікрофон. Федишин вирішила, що це брехня.

"Це був 2018 рік. Я вів весілля, не в Україні. Я підписав NDA (договір про конфіденційність-прим.ред.). Це були багаті люди. І, стоячи перед важливими персонами, я англійською мовою сказав, що зараз виступить всесвітньо відома співачка Крістіна Агілера. Я сказав, що Агілера має 5 Греммі. Вона взяла мікрофон і сказала: "Це неправда. Тому що за свою наступну пісню я взяла шостий Греммі",- поділився Остапчук.

Українцям підказали, де шукати стаж, якого не вистачає до пенсії - "15 днів за місяць..."

У виданні "Пенсійний кур'єр" пояснили, що розраховувати на перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу, придбаного після призначення пенсії, можуть пенсіонери, які після призначення пенсії продовжували працювати і платити страхові внески. Однак не всі мають можливість офіційно влаштуватися на роботу в такому віці – в такому випадку доцільно проаналізувати той страховий стаж, який вже має пенсіонер.

"Наприклад, страховий стаж може становити лише 15 днів за календарний місяць роботи. Це можуть бути, зокрема, місяці працевлаштування або звільнення з роботи. У такому випадку можна здійснити доплату до мінімального страхового внеску, щоб отримати не 15, а 30 днів стажу на місяць", - підказали жінці.

Скрін, відео YouTube пенсіонерка