У жовтні 2021 року в Україні скоротилося виробництво нерафінованої олії. Про це повідомляє портал Агрономія Сьогодні.

Зокрема на шість відсотків впало виробництво соняшникової олії, а соєва олія збільшилася на сорок два відсотки. Крім цього, виробництво ріпакової олії збільшилося на п'ятдесят вісім відсотків. Рафінація рослинного масла в другий місяць осені знизився на дев'ять відсотків.

Соняшникова олія в Україні, скріншот: Youtube

"сезонні показники виробництва нерафінованої соняшникової олії на 13% нижче торішніх, обсяг рафінації-на 19%, випуск соєвої олії вище торішнього на 17%, ріпакової олії — на 54%", - повідомляють аналітики "УкрАгроКонсалт".

Варто нагадати, що в Україні продовжують зростати ціни на продукти. Зокрема в нашій країні стрімко зросли ціни на сало. Цінники на" Генеральське " сало досягають 350 гривень за кілограм. Відзначається, що м'ясо для гасіння можна купити набагато дешевше.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також дорожчає соняшникова олія і цукор, незважаючи на те, що в поточному році був відмінний урожай соняшнику і цукрових буряків. Фахівці повідомляють, що ціна буде лише зростати.

Раніше повідомляв Знай, у Києві готуються до встановлення 31-метрової ялинки: як виглядатиме головна красуня 2022 року

Як повідомляв Знай.uа, кому з українців не світить субсидія: доведеться викласти останню копійку за комуналку. Тому громадяни, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років і яким її призначення на наступний період проводиться без звернення, повинні знати, за яких умов субсидія не призначається.

Знай.uа писав, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя". Жінка заявляє, що згодом справедливість в індексації пенсій все ж буде відновлена.