Стало відомо про те, що 7 грудня відзначається День пам'яті Святої Катерини. Які потрібно знати прикмети на цей день, що заборонено робити, і як вдало вийти заміж.

Катерина була надзвичайно розумною, талановитою, а також красивою жінкою. Тривалий час вона не могла знайти собі чоловіка, і пішла служити Богу, і проповідувати християнську верну.

Свята Катерина, фото: вільне джерело

Там в неї закохався імператор Максимін, який був язичником. Він з усієї сили намагався її привернути до себе, зламати віру, і взяти її в дружини, але, всі спроби обернулися крахом. Саме тому він стратив Катерину за силу віри.

Свята Катерина, фото: вільне джерело

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Є кілька традицій на цей день. Незаміжні дівчата влаштовували вечірні посиденьки, а також ворожили на судженого. Також, вони просять Катерину згоди на щасливий шлюб, щоб вона допомогла їм знайти потрібну людину.

У вівторок, 7 грудня потрібно сходити до церкви, а також поставити свічку.

Є кілька прикмет на цей день. Наприклад, якщо погода ясна, то зима буде морозною. Якщо день просто теплий, то заморозки потурбують вас тільки на Варвару. А ось у випадки, якщо все небо в маленьких зірочках, то варто чекати снігопаду.

Свята Катерина, фото: вільне джерело

У цей день забороняється танцювати, але при цьому співати і веселитися дозволяється. Не рекомендується працювати на городі, ремонтувати, шити, і будувати. Від заборонених продуктів також варто відмовитися, найкраще віддати свою перевагу каш і борщу.

Є також молитва, яка захистить вас від різних напастей.

O, преблаженная великомучениця Катерина, частота твоя слава, ти стовп православ'я, наша надія і заступниця, що явила нам себе. Благаємо тебе, про подвижницю, Свята Діва, поглянь на нас, Утамуй моління наші, захисти від лих, Відкрий з розуму нашого все затьмарення, дай нам мудрувати про духовне, а не про земне. Помолися за Нас до Господа, щоб пішли з нас всі плотські бажання і пристрасті до цього тлінного світу. Убережи нас від підступів злих духів, злобно на нас нападників. Під покровом і заступництвом твоїм будемо вільні від ворожих напастей.

О, Пресвята Діва! Подаруй нам можливість звертатися до Тебе з проханням, що ти передаси своєму коханому, Господу нашому Ісусу Христу. Йому ж честь і хвала і нині, і постійно, і на віки віків! Амінь!

Нагадаємо, що День святого великомученика Прокопія читця-5 грудня: Як правильно просити про здоров'я і що обов'язково потрібно зробити жінкам

Раніше повідомлялося, что чекає киян на Софійській площі під час святкування Нового року 2022

Також, злужити і захищати: потужні історії легендарних бійців до Дня ЗСУ