Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Порівняно з груднем 2020 року олія подорожчала на 51,4%. А що вже говорити про борщовий набір, чотири тарілки нашої улюбленої страви тепер коштують 65 гривень. І найдорожчими овочами стали цибуля та буряк», - розповіла Любов Завальнюк.

Вона повідомила, що, як свідчать дані Держстату, порівняно з груднем 2020 року олія подорожчала до 63,7 гривні за літр, а цукор злетів на 37,3% до 28,7 гривні за кілограм.

Любов Завальнюк додала, що інфляція в Україні в річному вимірі становить 10,2%, а найбільше подорожчали цукор, олія та яйця. За її словами, подорожчання продовольчих товарів в Україні пояснюється трьома факторами: «злетом» цін на світових ринках, зростанням зарплат та інфляцією, що імпортується.

«За словами економічного експерта, члена «Економічного дискусійного клубу» Олега Пендзина, основним важелем інфляційних процесів в Україні є подорожчання продуктів харчування, яке у річному вимірі склало, як я вже говорила 10,2%. Зростання цін на продовольство в Україні пов'язане зі зростанням цін на світових ринках: українським експортерам немає сенсу продавати свої товари дешево в Україні, якщо можна продати за високими цінами за кордон», - пояснила Любов Завальнюк.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше депутат Верховної Ради Олексій Кучеренко закликав уряд не допустити зростання тарифу на розподіл газу.

Також Знай.ua повідомляв, що представник керівництва Національного банку Володимир Лепушинський розповів коли та наскільки збільшаться тарифи на газ.