Дев’ятирічного хлопця на таку ідею надихнула книжка «Пес Мані». Мати підтримала свою дитину і запропонували йому розмістити оголошення про вигул собак на своїй сторінці в соціальних мережах. Але щось пішло не так і в коментарях жінка стикнулася із засудженням її вчинку, суцільною критикою і хейтом.

Юлія, мати хлопця скаржиться, що розмістивши свій пост, зустрілася з незрозумілою їй упередженістю, адже у всьому світі, коли підробляють діти – це нормальна практика, за що вони отримують свої заслужені кишенькові. В Чехії, Данії або Голландії діти можуть вигулювати собак, допомагати в прибиранні або викладені товару в магазинах, стригти газон чи прибирати присадибні ділянки. Чому ж в Україні дитячу працю продовжують засуджувати та не сприймати?

Юлія поділилася, що пішла на цей крок, аби підтримати ідею власної дитини. Вона розказує, що зараз у дітей часто відсутні ідеї або ж батьки кажуть, що їх діти ні на що не здатні, чим самі шкодять їх реалізації у майбутньому.

«Я хочу, щоб мій Микола з самого дитинства вірив в себе та свої можливості, тому намагаюся надихнути та підтримати його, бо вважаю цю ідею позитивною та корисною» - ділиться Юлія.

Популярні новини зараз

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

В коментарях соцмережі жінці кажуть, що змушувати дитину до праці – це означає її експлуатувати, на що молода матуся відповіла, «ідея заробити, її втілення та ініціативність належать саме моєму синові. Я ж лише вдихнула в цю ідею життя».

Посилаючись на діюче законодавство України, можемо додати, що дитина по закону може працювати, але не більше 24 годин на тиждень і за згодою одного з батьків.

Психолог Алла Рожкова розповіла, що на її клієнтській практиці є деякі успішні мільйонери, які свої перші кошти почали заробляти ще в далекому дитинстві, що дозволяє провести певні паралелі. Оскільки людина ще молода, то їй легше вибудувати необхідну для фінансового успіху комерційну жилку ще з дитинства.

Нагадаємо, ЄС відкриється лише для вакцинованих - тести не допоможуть

Як раніше повідомляв портал Знай.юа, на одне місце вигулу в Києві припадає 1100 собак

Також Знай.юа писав, як жінка годувала кота власними грудьми