Батьки школярів вирішили поцікавитися, чи повинен учитель вимагати довідку від лікаря, якщо дитина пропустила один день.

Про це Дар'я Козир написала у фейсбук-спільноті "Батьки SOS".

Так, жінка розповіла, що її дитина пропустила один день в школі. Саме тому вона написала пояснювальну записку, однак вчителі почали вимагати довідку від лікаря.

"Наскільки я знаю, до 3 днів відсутності можна принести пояснювальну записку. Цю записку мають прийняти, а не вимагати довідки від лікаря. Можливо, я помиляюся і норми змінилися", - зазначила жінка.

Скріншот допису у фейсбук

У коментарях батьки українських школярів почали одразу ж розповідати, як чинять у таких ситуаціях. Виявилося, що зазвичай пояснювальної записки достатньо.

"Якщо дитина день-два вдома, то я обов'язково повідомляю класного керівника і потім пишу пояснювальну записку (за сімейними обставинами, погане самопочуття)", - зазначають батьки

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Показати ще

Скріншот коментарів

"Якщо хочете помордувати тих хто вимагає довідку - спитайте де ото таке прописано. Одразу відповім - ніде", - підказали українці.

Скріншот коментарів

"Пояснювальна і довідка від лікаря однакове значення мають. Навіть якщо дитина тиждень пропустила, можна записку написати", - підсумували вони.

Скріншот коментарів

Як зазначає юрист ГО "Батьки SOS" Роман Бондаренко довідка від лікаря не потрібна, якщо дитина не хворіла, або дитина хворіла, але до лікаря не звертались. У таких випадках пояснювальної записки від батьків достатньо.

Юрист ГО "Батьки SOS" Роман Бондаренко